Antidote – D-Block & S-Te-Fan interjú

Ma jelent meg D-Block & S-Te-Fan új albuma, ennek kapcsán készített velük interjút az Alive at Night (alive-at-night.com), melynek fordítását olvashatjátok.

D-BLOCK & S-TE-FAN MESÉL AZ ÚJ ALBUMRÓL, AZ “ANTIDOTE” -rÓL ÉS ARRÓL, MENNYIRE SZERETIK AUSZTRÁLIÁT!

D-Block & S-te-Fan évek óta a hardstyle-nak nevezett játszma csúcsán vannak, sok légiónyi hardstyle-rajongó imádja a duó forradalmi albumát, a “Music Made Addict” -et, melynek hangzásában benne van a stílus iránti szeretetük.

Az elmúlt pár évben, D-Block & S-te-Fan küldetése az volt, hogy újra felfedezzék azt a szenvedélyt, amit akkor éreztek, mikor beleszerettek a hardstyle-ba. A zenei kutatás és felderítés útján, a duó végül rájött, van egy érzés, amit csak a hardstyle tud előhozni. A hardstyle igazi valóját kifejező zenékkel, D-Block & S-te-Fan megtalálta a maga ellenszerét! 😉

Az “Antidote”, D-Block & S-te-fan legújabb albuma, szeptember 12-én, kedden jelenik meg, csupán pár nappal azelőtt, hogy fellépnek az ausztrál Defqon.1-on.

– Annyira örülünk, hogy rájöttetek, a hardstyle az ellenszeretek, és köszönjük, hogy ezt a felfedezést a rajongókkal is megosztjátok. Volt egy bizonyos pillanat, mikor megértettétek, a válasz a hardstyle?
Ez a megértés nőtt az albumkészítés ideje alatt. Közben lassan de biztosan leesett a tantusz. Néhány éven keresztül úgy érzetük, visszafogjuk magunkat, miközben zenét írtunk. Ez a mostani átkapcsolás valószínűleg onnan jött, hogy már nem gondolkoztunk túl sokat a zenei irányzatunkon, ahelyett inkább az örömre és szenvedélyre fókuszáltunk. Igazán meglepő volt felfedezni, hogy a hardstyle az ellenszer!

– Egy évet töltöttetek azzal, hogy ismét felfedezzétek magatokban a hardstyle szeretetét és szenvedélyét. Leültetek egy évvel ezelőtt, hogy megcsináltok egy teljes albumot, vagy a számok nőtték ki magukat albummá?
Az utóbbi néhány évben nem fontolgattunk új albumot, mivel a “Music Made Addictz” sikere majdnem utolérhetetlen volt, és az új albumok iránti érdeklődésnek, úgy tűnt, mindig hamar vége szakad. De mikor befejeztünk 4 számot az első hónapban, csupán tiszta izgalomból belevágtunk. Mikor pedig megértettük, mit jelentenek számunkra ezek a zenék, egyszerűen így neveztük el az albumot.

– Nemrégiben hoztátok napvilágra az album címadó dalát és megjelent 2 kislemez is. Elárulnátok, a többi számtól mit remélhetünk? Vannak kifejezett kedvenceitek az albumon?
Elég nehéz kedvencet választani, mert mindegyik számnak más jelentése van számunkra. Próbáltunk koncepciót kidolgozni az album számaihoz, próbáltunk jelentést adni nekik és olyan vokált beletenni, ami illik a hangulathoz. Emellett úgy érezzük, elég sokféle zene van rajta. Mind hardstlye, de mindenféle hangulathoz illik egy szám.

– Az elmúlt néhány évben más műfajú zenéken dolgoztatok, rengeteg más művésszel a hardstyle-on kívül. Milyen hatással volt ez a tapasztalat az új album tekintetében?
Dolgoztunk más stílusú zenéken, DBSTF név alatt, mert úgy éreztük, zeneileg korlátozott lehetőségünk volt az előrehaladásra. Fontos, hogy olyan zenét csinálj, amit szeretsz, de ugyanakkor a folytonos tanulás is az. Minden nap próbálunk új dolgokat, eszközöket megismerni a zenekészítéshez, de ahogy idősödik az ember, zeneileg kiszélesedik az ízlése. Ezért csináltuk a DBSTF-munkákat.

Más stílust képviselő művészekkel és más stílusú zenén dolgozni rengeteg tapasztalatot adott. Új technikákat ismertünk meg, bepillantást kaptunk, hogy fejlődjünk zeneileg. De azt is megmutatta, hogy a hardstyle a DNS-ünkbe van kódolva, hogy sohasem szabad abbahagynunk.

– A hardstyle rajongók az egyik leghűségesebb közösség a világon, az a sok ember, akik meghallják a zenét, élethosszig tartó elköteleződést tesznek a közösséggel. Szerintetek miért van ilyen hatással ez a stílus az emberekre?
A hardstyle választás, egy életstílus. Nem érted meg a zenét, a művészeket, a közösséget, hacsak nem leszel a csapat részese. Ez teszi ilyen különlegessé.

Nem sokat tudok mondani, ami a hardstyle-hoz hasonlítható. Pozitív hatása van és őrült sok energiája. Ha egyszer elmész egy hardstyle buliba, akkor rajta maradsz.

 – Az egyik szám, melyet már mindannyian jól ismerünk, az idei ausztrál Defqon.1 himnusza, a “The Eye of The Storm”. Mi inspirálta?
Az idei Defqon.1 témája a győzelem. Úgy éreztük, valami diadalittas dallamot kell csinálnunk, amitől olyan érzésetek lesz, mintha egy lovag hazatérne a várába a csatából egy nagy győzelem után. Középre akartuk beépíteni a nehéz hangzást és a dobokat, melyek a győzelem felé vezető úton kísérik. Küzdelem nélkül nincs győzelem!

– Úgy tudjuk, srácok, hogy szerettek Ausztráliába látogatni, melyet a rajongók örömmel hallanak. Mi van Ausztráliában, amit ennyire szerettek?
Ausztrália szinte már az otthonunk, sőt még több annál! Az emberek, a hangulat, mint Hollandiában 30 éve. Meg az idő is sokkal jobb, haha! Az ausztrál közönség mindig tárt karokkal üdvözölt minket. Minden itteni fellépésünk őrületes volt eddig; ez az egyik oka, hogy Sydneyt választottuk az “Alive” -hoz készült videóklip helyszínéül, és ezért szeretünk idejönni és itt játszani.

– Ausztrália sok-sok kilométerre van Hollandiától, de itt van az egyik legelkötelezettebb rajongói bázis is a világon. ‘Odalent’ vajon miért olyan népszerű a hardstyle?
Nagy taps az ausztrál szervezőknek, hogy mindent megtesznek a hardstyle közöségért. Sok országban a szervezőknek nem igazán van tapasztalata a hardstyle-lal, de Ausztráliában már 10 éve építik a közösséget… Látszik is! A klub helyszínektől a nagy eseményekig, a szervezők lenyűgöző munkát végeznek!

Az ausztrál közönség nagyon haladó szellemű; ismerik a zenéket és az előadókat, nagyon elkötelezettek. Belezúgtak a hardstyle-ba, ahogy mi 15 évvel ezelőtt, és ez a nagy dolog!

– Az eddigi ausztrál célállomások közül melyek a kedvencek és miért?
Anélkül, hogy a többi várost lefitymálnánk, Sydney a kedvencünk. Olyan, amilyet csak kívánhatsz: a víz, a partok, a városközpont toronyházai, az emberek, a hangulat, maga a mennyország. Sydney a világ egyik olyan nagyvárosa, amit kötelező látni!

– És merre nem jártatok még, de szeretnétek majd?
Szeretnénk eljutni a belső területekre, és kirándulni fentről, le a keleti parton. Szeretjük a természetet, és Ausztrália szépségét. Leginkább a főbb városokat látjuk, mert szoros a beosztásunk, de Ausztrália felfedezése rajta van a bakancslistánkon.

Srácok, nagy köszönet, hogy beszélgettetek ma az Alive at Nighttal, nemsokára találkozunk Sydneyben, a Defqon.1 Australián!

D-Block & S-te-Fan legújabb albuma, az “Antidote”  már kapható a hardstyle.com-on.

Ha tetszett, oszd meg a hírt vagy like-old!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..