Back to the Roots – Sound Rush interjú

Ezúttal egy Sound Rush interjút olvashattok, az Alive at Night (alive-at-night.com) jóvoltából:

“Ez az, amit mi képviselünk!” – a SOUND RUSH mesél a klasszikus és a euphoric házasításáról, az ikerlétről és még sok mindenről!

Azt mondják, az egypetéjű ikrek között rendkívüli, tagadhatatlan spirituális kapcsolat van, ami sokkal mélyebb, mint ugyanazon zodiákus jegybe tartozni, ez pedig nem is lehet igazabb, mint az ikerfivérek, Jeroen and Martijn Boeren esetében.

A folyamatosan növekvő Sound Rushban a testvérek a siker biztos ösvényén járnak, miután karrierükben olyan mérföldköveket értek el, mint fellépések a Defqon.1 Weekend és a Decibel Outdoor fesztiválok nagyszínpadán, vég nélküli toplistás megjelenések, még Headhunterz és Wildstylez figyelmét is felkeltették!

– Srácok, nagy köszönet az interjúért és üdv az Alive at Nighton! Milyen terveitek és céljaitok vannak az évre?

Az elmúlt pár hónapban annyi személyes sikert éltünk át, hogy úgy éreztük, mintha egyenesen kilőttek volna minket 2017-be! A Sound Rush, karrierünk egy pontján, összeért személyes céljainkkal és álmainkkal, ráébresztve minket a valódi motivációnkra. Hogy a hardstyle-lal nőttünk fel, és képesek vagyunk magunkat beleadni a műfajba, ez pont az, ahol tartani akarunk.

Továbbá, a Hard With Style 2016-os decemberi évfordulója és a “The Final Enemy” megjelenés rögtön Újév után, nem mutathatta volna be jobban, min dolgozunk majd 2017-ben.

– 2016 eszméletlen év volt a karrieretekben; beszélnétek röviden erről a tavalyi „utazásról” és pár legjobb pillanatról?

A Defqon.1 nagyszínpadán való fellépést természetesen sosem felejtjük el. Egész életedben arról álmodozol, hogy valami ilyesmit csinálj, és számunkra ez a cél az a kategória, mint megnyerni a lottót. Apránként, a karriered elkezd mozdulni abba az irányba, ez sokkal nagyobb jutalom, mint megnyerni a lottót, mert kiérdemled a lehetőséget, hogy ezen a kolosszális színpadon lépj fel.

Másik fontos pillanat az volt, amikor a “Lifetime” első lett a listákon, ez volt a legjobb lezárása a nyárnak, amit csak kívánhattunk. Továbbá ismét fellépni a Decibel Outdoor nagyszínpadán is varázslatos volt, akár csak játszani a The Qontinenten, a Dreamfieldsn és a Mysterylanden – túl sok név, hogy mindent kiemeljünk.

Az év zárásaképpen pedig azt a hírt kaptuk, hogy a zenei ötleteink és irányzatunk felkeltette a Hard With Style csapat figyelmét, amiről rövidesen mesélünk.

– A Hard With Style-ról szólva, beszélnétek kicsit többet a szervezésről és miképp jött ez a lehetőség?

A szettjeinkben abból az időkből szerepelnek zenék, mikor a hardstyle belépett az életünkbe. Ha visszanézed, legalább egy klasszikust hallani fogsz a 2007-2012-es időszakból, minden fellépésünknél. Ez a hangzás hatalmas befolyással volt ránk, rengeteg olyan zenét írtunk, amely reverse basseket és oldschool dallamokat és vokált is tartalmaz. Szeretjük kombinálni ezeket a klasszikus elemeket a euphoric stílussal, ami a védjegyünk is. A “The Final Enemy” lett végül az a szám, amely felhívta az egyik legnagyobb inspiráló erőnk, Headhunterz, figyelmét ránk.

Először csak ennek a számnak a megjelenéséről volt szó, majd miután a Hard With Style csapat hallotta, több olyan zenénk is van, melyet a 2007-2012-es időszak inspirált, és hogy mi emellett az „új” hangzás mellett akarjuk elkötelezni magunkat, a beszélgetés már többről szólt. Pont olyan volt, ahogy mindig is reméltük, hogy lezajlik egy ilyen beszélgetés: a zene és az új ötletek vezérelték.

– Habár, „semmi sem fogható a régi időkhöz”, nem az a fontos, hogy a hardstyle fejlődjön és előre haladjon?

Igen, persze, és ne feledjük, valamikor ez az időszak lesz a „régi idők”, azoknak, akik most kezdenek látogatni hardstyle eseményeket és idekeverednek a műfajhoz. Emberi jellemző, a múltat többre tartani, mint amilyen ténylegesen volt, és mikor először kerülsz be a közösségbe, az több, mint amiről álmodtál. Élőben látni a művészeket, akiket régóta hallgatsz, és elsőkézből átélni a bulikat sokkal jobb, mint felvételről nézni.

De ugyanakkor, a zenét mindig egy régebbi zene befolyásolja, hasonlóan a divathoz vagy a filmiparhoz. Azt a zenét, amit mi akarunk képviselni, csak a 2007-2012-es időszak inspirálja; de a zeneírási folyamat, a hangzás és ahogy egy szám felépül, teljesen különbözik. Úgy érezzük, egyszerűen jobb azokat a zenéket hallgatni inspirációképpen, mint amiket ma csinálnak. Habár úgy folytatjuk a zeneírást, ahogy az elmúlt pár évben, a euphoric hangzásunk természetesen jön belőlünk Mindig remek hallani, mikor az emberek felismerik a lelkesedést, amit beleteszünk a számokba.

– A neten szörfölgetve, akad pár képetek Headhunterzzel. Miről szóltak ezek a találkozók?

Először csak azokat a pillanatokat örökítettük meg, mikor összefutottunk. Mivel ő nagyon is inspiráló ember számunkra, megkértük, hadd készítsünk vele képet. Aztán a későbbi alkalmaknál elkezdtünk a zenéről beszélgetni, és az egyéni karrierünkről. Rengeteg útmutatást és új ötletet adott, rájöttünk, még sokat kell tanulnunk, és ez nagyon motivált minket.

– Még az a megtiszteltetés is ért titeket, hogy ti készíthettek remixet Headhunterz és Wildstylez legendás trackjéből a “Project One” -ból. Honnan jött ez a lehetőség? És eddig milyen a fogadtatás?

Főleg azért kezdtük el a remixet, mert nagyon bírjuk az eredetit, és ez az egyik kedvenc albumunk. Amikor elküldtük Joramnek (Wildstylez), azt mondta, annyira tetszett neki és Willemnek, hogy talán bevennék a szettjeikbe, mint az egyetlen számot, melyet nem teljes egészében ők írtak.

– Mit gondolsz Headhunterz és a Project One visszatéréséről, mit jelent ez a hardstyle-ra nézve?

A Project One sok tekintetben forradalmi volt a hardstyle-on belül. Ahogy elkészítettek egy ilyen hihetetlen albumot ilyen rövid időn belül, a teljes koncepciót, a grafikát, a turnét, mindent! Minden valósággá vált, 2 hihetetlen művész spontán ötlete alapján. A Project One a zeneipar egyik legjobb példája, milyen is a művészet, és nagy kontrasztot ad a mai projektekhez képest.

Reméljük, a visszatérésüket hasonlóképpen fogadják a hardstyle közösségben, mint anno. Mind örülünk az olyan embereknek, beleértve magunkat is, akiknek volt lehetőségük átélni egy fellépésüket.

– A Sound Rush már nem a tehetség kategóriába tartozó név. Ti mikor jöttetek rá erre?

Ez a ráébredés még csak most jön talán. Az emúlt pár év „rohanás” volt, átéltük, mikor egyik álmod a másik után valósággá válik. Majd hirtelen olyan emberek között találtuk magunkat, akikre felnéztünk (és még mindig felnézünk) életünk nagy részében. Mikor először éltük meg, hogy rajongók állnak a kapuk előtt autogramokra és fotókra várva, az tényleg különleges volt. A pillanat, mikor megértettük, hogy ez törekvéseink csúcspontja, tényleg hihetetlen volt.

– Mint testvérek és egypetéjű ikrek, milyen egymással dolgozni?

Számunkra ez nagy előny, meg tudunk tanítani egymásnak mindent, pozitívat is, negatívat is. A köztünk lévő kapcsolat miatt alig vitatkozunk vagy veszekszünk. Nem csupán tesók vagyunk, hanem legjobb barátok, egész életünkben azok voltunk. Ismerjük egymás minden jó és rossz tulajdonságát, és figyelembe vesszük, valahányszor együtt csinálunk valamit, és emiatt tudunk gyorsan és hatékonyan zenét készíteni. Ez a dinamizmus a színpadon is megvan: együttműködők vagyunk és jókat szórakozunk a fellépések alatt.

– A melodikus hangzás szilárd képviselői vagytok; mit gondoltok a mai melodikus produkciókról? Miben kéne fejlődnie?

A hardstyle manapság ugyanolyan formulák alapján készül, újra és újra, mind a raw, mind a euphoric terén. A euphoric hardstyle gyakran túlságosan függ a vokáltól, a raw pedig verseny lett, ki csinálja a legkeményebb és legtorzultabb kompozíciót. Szórakoztató lehet, ha le akarod vezetni a stresszt egy rossz hét után, de fontos, hogy a zenei aspektusokra koncentráljunk elsősorban.

Nagyon örülünk, hogy egyre többen követelik vissza a 2008-2012-es hardstyle-t, mely dallamos de energikus, és a tánctérre fókuszál. Ezt akarjuk mi is képviselni, dallamokat, de erőteljes hangzással, amire az emberek táncolni akarnak. “The Final Enemy” első helyen landolt a hardstyle.com-on, ez azt bizonyítja, jó irányba tartunk.

– Manapság a social media és az online marketing szörnyen fontos a művészeknek, mert megértetni a zenét a közönséggel nehéz is lehet. Mit gondoltok erről?

Mint általában, igyekszünk pozitívan megközelíteni ezt is, mindig örülünk, ha kapcsolatba kerülünk a rajongókkal. Meghallgathatjuk őket, beszélgethetünk és megoszthatjuk velük a zenei ötleteinket és csak úgy általánosságban az életünket. Amúgy a kézírásunk nem túl szép, örülünk, hogy nem levélben kell kommunikálnunk a rajongókkal, haha!

A kulcs a spontaneitás: ha van egy ötletünk, kitesszük online, amint lehet. Ha elkezdesz róla agyalni, talán ki sem teszed, vagy túl sokszor szerkeszted át.

– Mondjatok egy dolgot, amit az olvasóink és a rajongóitok nem tudnak rólatok!

Valójában hárman vagyunk ikertesók. Így felváltva mehetünk hosszú vakációkra. 😊

– Végül, gondolom, ismeritek a gyakorlatot az utolsó kérdés terén… Mit reggeliztetek ma?

Ugyanazt, amit minden reggel… meghódítjuk a világot! Ehh… Izé, kukoricapelyhet.

 

Nagy köszönet a Sound Rushnak, hogy kiszedhettük ezeket belőlük! Mind nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy megy a klasszikus és a euphoric egybeolvasztása a jövőbeni megjelenéseiknél. Minden jót kívánunk 2017-re srácok.

 

SOUND RUSH

FACEBOOK   |   TWITTER  |   SOUNDCLOUD

Ha tetszett, oszd meg a hírt vagy like-old!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..