Beyond Reality – B-Front interjú

A Hard News (hardnews.nl) B-Fronttal készült interjúját olvashatjátok az alábbiakban:

B-FRONT felemelkedése; egy élő legenda

B-Front sötét, impozáns hangzásáról ismert. Minden dallam, amit a számaiban használ, jellegzetes hangzást hordoz. Valahányszor hallgatod, megismerheted a hardstyle-t B-Front szemén keresztül. Úgy döntöttünk, elugrunk hozzá, hogy bepillanthassunk a nem annyira átlagos életébe.

Bob, először 2005-ben adtál ki zenét B-Front név alatt. Az közel 12 éve volt már. Hogyan és miképp kezdődött?

Minden 8 éves koromban indult, amikor a szomszédom áthívott a stúdiójába. Megkért engem és a testvéremet, hogy énekeljünk az egyik számához. Kiadója volt és több stúdiója a házban. Ahogy beléptem az épületbe, tudtam, ezt imádnám, és állandóan saját zenét akartam csinálni.

Nagyon érdekelt a zene, főleg az elektronikus. Onnantól elkezdtem számokat írni PlayStationön keresztül. Megtanultam, mi hogy működik. És bizonyos dolgok még ma is működnek. Jó, hogy már akkoriban is értettem. Azt hiszem, 8 lehettem.

Ezután különféle szoftverek segítségével tanultam még többet a producerkedés már részeiről, mint a sampling , és dallamokkal, szintetizátorral dolgozás. Mindig mondtam magamnak, ha el akarok érni valamit, keményen kell dolgoznom és a szívemet/lelkemet is beletenni.

Mindig jó hallani, hogy egyre jobban mennek a dolgok. Mikor vált hobbiból hivatássá?

Hát, akkoriban persze hobbi volt, emlékszem, de éjszakánként a Sensation Blacket hallgattam. Mindig azt képzeltem, hogy ott állok a közönség előtt. Szóval mondhatjuk, hogy az álom, hogy DJ legyek, mindig is jelen volt. Amellett, hogy ezt akartam, fociztam is, ami sok időmet felemésztette. Szerettem kreatívkodni, mert elégedettséget adott. Mikor megvolt az első megjelenésem, még többre vágytam persze.

A következő célom az volt, hogy egy nagy eseményen játszak. Ez még nagyobb célokhoz vezetett, de minden egyes cél segített, hogy még többet érjek el. A végső célom az volt, hogy teljes állású DJ/producer legyek, és sikerült!

Voltak olyan hozzád közelállók, akik nem helyeselték, amit csinálsz? Például, hogy egész nap a stúdióban vagy, miért nincs „igazi” munkád, ahogy egyes szülők szokták mondani.
Nem, a szüleim mindig támogattak. Ugyanez igaz más közelállókra is. De volt olyan dühös szomszédom, aki szerint túl hangos a zeném, haha!

A szüleim először azt hitték, ez valami boom-boom-zene, de később teljesen megváltozott a véleményük. Szerintük is király, és néha eljönnek a fellépéseimre. De mindig mondták, be kéne fejeznem a tanulmányaimat, amit meg is tettem. És ezért mindig hálás leszek. Ha rajtam múlt volna, már abbahagytam volna, de szerencsére nem tettem.

Sokáig tartott, mire annyi önbizalmad lett, hogy lejátszd a saját zenédet és elküldd kiadóknak?
Igen, eltartott egy darabig. Egy ponton meg voltam győződve, hogy elég jó a zeném, de ha hallgatom azokat a számokat, most már tudom, hogy annyira nem volt jó. Szerencsére elértem azt a pontot, hogy már oké, amiket írok. Onnantól lett több önbizalmam, ami végül a DJS Records-hoz vezetett.

Látni az első albumomat és hallani, hogy más DJ-k játszák, az egyszerűen király. Vicces, az egyik első demómat elküldtem a Fusionnek is, akik visszautasítottak akkoriban. De később a dolgok a lehető legjobban alakultak, haha.

A korai években voltak olyan pillanatok, amikor személyes problémák adódtak?
Nem, amennyire emlékszem. Akkor még nem volt ekkora nyomás, mint most. Social media sem volt akkoriban, és azt csináltam, amit csak szerettem volna. Mikor majdnem 23 voltam, átmentem néhány kemény időszakon.

A karrierem száguldott, ami sok feszültséget okozott. Elkezdtem kevesebbet törődni magammal, és azt gondoltam, már tudok mindent. Ekkor találkoztam önmagammal. Mindennek megvan a maga árnyoldala. Ha visszanézek, örülök, hogy megtapasztaltam ezt is, mert sokat tanított magamról.

Mikor döntöttél úgy, hogy abbahagysz mindent, és kizárólag a hardstyle-előadói karrieredre koncentrálsz?
Miután befejeztem az iskolát, rá akartam szánni magam, hogy megnézzem, mit érhetek el. Meghozod életed során ezeket a döntéseket, de néha plusz kilométereket kell megtenned, hogy odaérj, ahol lenni akarsz. Akkoriban még fiatal voltam, és enyém volt a világ minden ideje. Kemény munka, de végül nagyon megéri.

Sok múlik azon, hogy megtaláld a saját zenei utad, hogy a megfelelő embereket ismerd meg és hogy sok zenét csinálj.

Világos, hogy nem bántad meg a döntésed, hiszen immár 2017 van, te pedig annyi mindent elértél. A hardstyle közösség csúcsán vagy, saját X-Qlusive-od is volt. Milyen érzés ez?
Természetesen fantasztikus! Sosem mondanék ilyesmiket magamról, tök jó, hogy te ilyennek látsz.  Próbálok szerény maradni, és csinálni, amit imádok. Hogy így alakultak a dolgok, ilyesmiről csak álmodni lehet. Csodálatos, hogy mindezt megtehetem.

Ha tetszett, oszd meg a hírt vagy like-old!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..