The Edge of Insanity – E-Force interjú

A Hardstyle Mag (hardstylemag.com) ezúttal E-Force-szal készített interjút, ennek fordítását olvashatjátok:

E-FORCE – ERŐ, AKIVEL SZÁMOLNI KELL!

Jól ismert a leheletnyi epic érzéssel átitatott agresszív hangzása, igazi úttörő a raw hardstyle-on belül: ő E-Force! Rengeteg minden történt körülötte mostanság: a War Force, az “Edge Of Insanity” album, a Supremacy, egy fantasztikus nyári fesztiválszezon és még sok minden. Félrevontuk egy hosszabb interjúra az “Acélembert”.


Szia, Ed, kösz, hogy beszélgetsz velünk ma, izgatottan vártunk!

Köszi a meghívást!

2017 eddig csodás év számodra. A Team Reddel felléptetek a Hard Bassen, albumod, az “Edge Of Insanity” még mindig magasan szárnyal, és a War Force projekt Warface-szel letarolta a raw közösségét. Hogy érzed magad, hogy ennyi remek dolog történik E-Force körül?
Eddig határozottan remek év. Az első nagy fellépésem a Hard Bassen volt, ami tökéletes pillanat volt megmutatni az új zenémet nagyközönség előtt, és őrületes fogadtatásban volt része. Továbbá ekkor – az első teljes- albumom is elég jó reklámot kapott. A Hard Bass óta lényegében minden nagyszínpadon játszottam, ahol csak szerettem volna, szóval ja, eddig nagyon boldog vagyok.

Idén korábban az a megtiszteltetés ért, hogy elkészíthetted az ausztrál Supremacy himnuszát, mint War Force-tag. Milyen élmény volt ez? A légkör, az esemény és persze az az érzés, hogy egy himnusz elkészítője lehettél?
A holland Supremacy az egyik kedvenc fesztiválom, ahol fel szoktam lépni, így nagyon örültem, mikor meghallottam, hogy Ausztráliában is lesz. Mivel a holland Supremacy himnuszát is mi csináltuk War Force-ként, eléggé meglepett, hogy felkértek az ausztrálra is. Őrületes volt a légkör, minden percét imádtam a War Force szettünknek, de az E-Force-nak is.

Mint tapasztalt előadó, aki már a hardstyle közösség minden ismert nagyszínpadán megfordult, E-Force vagy War Force néven akár, még ideges szoktál lenni? Főleg, ha új zenéket is bemutatsz?
Az ideges már nem a legjobb szó. De még mindig nagyon izgatott vagyok minden fellépés előtt. És kissé talán ideges is, ha új zenéket mutatok be. Mindig izgalmas pillanat, hogy reagál a közönség valamire, amin hosszú ideje dolgozom a stúdióban.

Ahogy azt korábban említettük, az Edge Of Insanity album tényleg őrületes volt. Mikor kezdted el tervezni? Hitted volna, hogy ekkora siker lesz?
Köszi a kedves szavakat! Már egy ideje megfogant az album ötlete, de várnom kellett a megfelelő pillanatig. A 2016-os fesztiválszezon végén úgy gondoltam, itt az ideje, hogy elkezdjem. Jól éreztem magam, jó érzés volt a stúdióban lenni, ezt volt az a pillanat. Amikor eldöntöttem, csak csináltam. Minden, ami az albumhoz kapcsolódott, úgymint események, új üzletek, az új logó stb., minden jó élmény volt.

Bepillantást nyerhetünk az album elkészülésének folyamatába? Mennyi ideig zártad magad a stúdióba, mire elkészült? Mi inspirált a zenékben, és mit tettél, amikor ki kellett szellőztetned a fejed, valahányszor frusztráltnak érezted magad, vagy azt hitted, zsákutca lesz a projekt?
Sok idő és sok munka volt. Olyan július/augusztus körül kezdtem az első számot. Volt persze pár kollab is, melyek nagyon fontosak inspiráció szempontjából is, és különféle hangzásvilágot adnak az albumnak. Sok különböző dolog inspirál, de a leginkább mindig a közönség. Látni és hallani őket arra motivál, hogy új zenét készítsek.

Ha rápillantunk a “The Edge Of Insanity” számaira, saját hangzásod és erőteljes kollabok kombinációját halljuk. Miért pont ezeket az előadókat választottad, és kivel volt a legizgalmasabb a munka?
Pontosan ilyen albumot akartam. Egy albumnál megtehetsz olyasmit is, amit kislemezek esetében általában nem. Szeretem feszegetni a hardstyle határait, és ezzel az albummal sikerült is. Olyan emberekkel dolgoztam együtt, akikkel igazán szeretek, mint Radical Redemption, D-Sturb és Warface. Szerintem fontos, hogy az „újgenerációs” művészeket is belevonjuk, mint Devin Wild, a Sub Zero Project és a Rebelion.

Néhány művész úgy van vele, az albumon csak az ő zenéi legyenek, az ő látásmódja, az ő munkája. Mit gondolsz erről, jobb másokkal együtt dolgozni ilyen nagy projekten?
Persze, a saját zenédnek kell szerepelnie az albumodon, mert ez remek módja megmutatni, mit tudsz. Készítettem ugyan pár kollabot, de ha meghallgatjátok őket, mindegyikben hallani fogjátok a jellegzetes hangzásomat.

Idén sok más művész is készített új hangzást a raw hardstyle-on belül, amit a rajongók extra raw hardstyle-nak hívnak. Mit gondolsz, rövidesen dolgoznál ezekkel az újoncokkal?
Tetszik ez! Mindig is támogattam az új hatásokat a hardstyle-on belül, ez teszi tovább érdekessé. Ha mindenki ugyanazt a mintát követné, elég unalmas lenne. Az albumomon akad pár kísérletezős szám, mint a Stresstest is. A Hard Bassen őrületes fogadtatása volt!

Honnan jött az “Edge Of insanity” név?
Az őrület csúcsa az az érzés, amit kívánok mindenkinek, hogy átélje, mialatt én játszom. Ezt az érzést akartam elérni az albummal is.

Azt beszélik, mikor elkezdesz egy projektet a stúdióban, addig nem nyugszol, míg be nem fejezed. Mennyi volt a legtöbb idő, amit a stúdióban töltöttél az album készítésekor? Van valami vicces történeted akár a stúdióból, akár más művészekről, akikkel együtt dolgoztál?

Ez nem teljesen igaz. Akkor vagyok bent, amikor akarok, ha van, ami inspirál és motivál. Nem vagyok olyan producer, aki állandóan a stúdióban van. Ahogy dolgozom, nagy hatással van rá ahogy érzem magam, tehát amikor jól vagyok, sokáig bent tudok lenni a stúdióban. De ha kissé fáradt vagyok (például egy nehéz hétvége után), pár napig otthon maradok.

Ezen a ponton feltennék pár személyesebb kérdést. Hogy hat a DJ-élet, a produceri élet a magánéletedre? Én úgy képzelem, stresszes lehet. Milyen nálad egy átlagos hét?
Igen, stresszes tud lenni, főleg, ha sűrű a naptáram. De egy sűrű hétvége után az a jó, hogy van pár napom pihenni általában a stúdióban. Nagyrészt a hétfőket mindig kiveszem, a hét többi napján pedig megtaláltok a stúdióban valami új cuccon ügyködve.

Ilyen kaliberű művész, mint te, mit mondana, fontos-e, hogy megbízható menedzsment csapat vegyen körül?
Számomra nagyon fontos. Nagyon megnyugtató tud lenni, hogy valaki mindig dolgozik értem/nekem és gondoskodik a dolgokról. Producer és DJ vagyok, erre akarok koncentrálni. Mikor a karriered egyre nagyobb, sok különböző emberrel találkozol, ügynökökkel, reklámcégekkel, sajtóval, kiadóval stb. Ha te magad foglalkozol minden üzleti üggyel, nem marad időd a zeneírásra a stúdióban. Szóval igen, a menedzsment nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy azt tehessem, amit szeretek.

Sokan csak azt látják a művészekben, hogy szeretnek turnézni és a fellépések dicsőségében fürdeni. Milyen megpróbáltatásokat von maga után a hírnév, és megéri?
Kemény a meló, és sosem áll le. A legtöbben nem látják, hogy szinte minden percünket azzal töltjük, hogy új zenéket készítsünk. Keményen megdolgozunk érte. Többször találtok a stúdióban, mint otthon.

Milyen zenéken akadt meg a füled mostanság? A hardstyle-on vagy az elektronikus zenén kívül és belül?
Az utóbbi időben rengeteg új tehetség van! Ami jó dolog. De azt hiszem, én örökké Noisecontrollersé leszek… haha! Főleg a régebbi munkái inspirálnak nagyon.

Ha választhatnál egy szupererőt, mi lenne az és miért?
Nem tudom, nevezhetjük-e szupererőnek, de azt hiszem, a bölcsesség, mert úgy mindig jó döntéseket hoznék.

Van itt pár kérdés az olvasóktól:

1. Milyen terveid vannak a War Force tagjaként jelenleg, és merre tart a War Force?
Volt néhány nagyon király fellépésünk az első évünkben, a következő év pedig még nagyobb lesz. Sok új cuccon dolgozunk a háttérben, hogy megújítsuk ezt az actot, de természetesen a legfontosabbak az új zenék. A következő pár hónapban gyakran megyünk stúdióba Warface-szel, hogy új számokat csináljunk, szóval rövidesen újabb zúzásra számíthattok!

2. Művészként mi a legnagyobb álmod? A Qlimaxen játszani, vagy esetleg egy E-Force X-Qlusive?
Már sokat elértem a DJ/produceri karrierem során, amiért hálás vagyok. Nem tudom, jelenleg mi többet kívánhatnék. Talán egy újabb fellépést a csodás rajongóimmal együtt!

3. Az ‘Edge of Insanity’ -ről melyik számra vagy a legbüszkébb és melyik a legkeményebb?

Minden egyes számra büszke vagyok, különben nem jelentettem volna meg. Szerintem a legerőteljesebb a Stresstest. Szórakoztató volt elkészíteni,  egyébként az inspiráció Justice-tól a Stress volt!

4. Mi történt az olyan zenékkel, mint a Silence, a Regain és Chain Reaction kollab, vagy éppen a Crucifix Edittel?
Néha nem olyan lesz, mint várod. Ahogy már korábban is mondtam, ha nem érzem, akkor nem adom ki. Tudom, hogy néhány ember még mindig akarja ezeket a számokat. De legtöbbször, ha nem érzem, akkor hagyom, és újra kezdem az egészet.

5. Tervezel még Schranz- vagy Psy hatású számokat?
Véleményem szerint mindig jó a határokat feszegetni. Jó dolog, hogy a zene fejlődik. Producerként mindig próbálok új dolgokat kitalálni és ezek a stílusok új ajtókat nyitottak ki számomra.

Végül de nem utolsó sorban: Megosztanál még valamit? Exkluzív információkat a jövőbeni projektekről? Vagy csak szólnál pár szót a rajongóknak, a családodnak vagy anyukádnak?

Nagyon hálás vagyok minden támogatásért, amit kaptam a rajongóktól, a családomtól és a barátoktól. Hálás vagyok, hogy azt csinálhatom, amit, és mindenkinek köszönöm, aki hisz bennem!


Köszönjük még egyszer, hogy beszélgettél velünk, várjuk a jövőbeni zenéidet!

Kösz még egyszer a meghívást, srácok, nem sokára találkozunk!

Ha tetszett, oszd meg a hírt vagy like-old!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .