“Én a HARDSTYLE-ban hiszek” – JNXD interjú

Következő interjúnk ismét az Alive at Night (alive-at-night.com) jóvoltából került hozzánk, az alábbiakban JNXD-del készített interjú fordítását olvashatjátok.

Miután néhány ütős, stúdiós célzást ejtett, JNXD nem szűkölködik exkluzív zenékből a legnagyobb fesztiválokra. A fellépésekkel, beleértve az első tengerentúli szettet is, Alexander készen áll szabadjára engedni egyedi hangzását és meghódítani a hardstyle világát. Legutóbbi száma, az “Undefeated”, egy szenvedélyes zene, amely megerősíti azt a tényt, hogy a siker nem jön megpróbáltatások és nehézségek nélkül.

Ebben az interjúban bepillantást nyerünk néhány nehézségbe, amikkel JNXD-nek szembe kellett néznie feltörekvő producerként, a legnagyobb sikereibe és a jövőbeni terveibe is!

– JNXD! Kösz, hogy csatlakozol hozzánk itt, az Alive at Nighton! Először is, gratulálok a 2016-os évhez!

Köszi a meghívást!

– Elejtettél pár célzást a social media oldalaidon… Várhatunk egy lehetséges albumot?

Az biztos, hogy nagyon rövid időn belül JNXD valami különlegest tálal. Hogy ez egy album lesz-e, vagy új ötlet esetleg egy live-act, majd kiderül! 😉

– Legutóbb az “Undefeated” jelent meg, kemény bizonyítéka a hardstyle iránti rajongásodnak. Mi inspirált a megírásakor?

Őszintén szólva, az elmúlt 6 hónap kemény volt nekem. Néhány személyes nehézségen mentem keresztül, amely megnehezítette, hogy kreatív legyek, mindazonáltal sosem adtam fel, megtaláltam az utam és még sosem voltam pozitívabb és produktívabb egész életemben. Az “Undefeated” egy befejezetlen szám, volt, sok másik mellett, de különleges, odaadó érzete miatt úgy gondoltam, ez a megfelelő idő, hogy megjelenjen.

 

– Játszottál néhány nagy bulin a fesztiválszezonban, kétszer a Defqon.1-on, az Emporium nagyszínpadán a Noiseshockkal, és rövidesen jön az első nemzetközi szetted a glasgow-i Colourfesten. Készültél/készülsz valami különlegessel ezekre az eseményekre?

Volt számos zeném, amit be akartam mutatni, de megvártam a megfelelő alkalmat. Ezek nagyon különlegesek számomra, és hogy lejátszhattam a Defqon.1-on és ilyen jó fogadtatást kapott, sosem felejtem el.

– Melyik az az ország, ahova szeretnéd, hogy eljusson a zenéd?

Szeretnék fellépni Mexikóban vagy Chilében; az a hard dance közösség nagyon szenvedélyes és elkötelezett rajongókból áll. Ha úgy alakul, Japánban sem lenne rossz játszani. 🙂

– Sörös vagy boros vagy?

Nagyon szeretem a hideg sört a nyári napokon, és az erős ale-t, mikor közeleg a tél. De legjobban a vörösbort kedvelem. Azt azért nem mondanám, hogy alkoholista vagyok, de már lecsúszott egy üveg, mialatt itt gépelek, haha!

– Igazán egyedi fő hangzást fejlesztesz ki, mit gondolsz, milyen lesz ez a fő hangzás a következő években?

Kösz! Szerintem megyünk vissza a hardstyle úgynevezett „arany éveibe”. Minőség és változatosság harmóniája és a kickek ereje és egyedisége. Ez a stílus igazán passzol hozzám, szerintem ez a hardstyle. Valahol útközben elfelejtődött, hogy a hardstyle már „hard” volt. De hiszem, a fejlődésből csak valami jó sülhet ki, hát nem így válik a zene a semmiből valamivé? Néha két lépést előre menni, hogy rájöjjünk, mit akarunk igazán.

– Scantraxx-művészként melyik volt a legjobb pillanatod?

Nehéz egyet kiválasztani. Az egyik legjobb nem is olyan régen történt, pontosabban az első számom előtt. A “That’s How It Is” -t készült megjelentetni a Scantraxx. Matthijs (a Scantraxx vezetője) küldött egy promo mailt Wildstyleznak, pont a Q-BASE előtt. A közönség soraiban tomboltam, amikor hirtelen elindult az én számom a nagyszínpadon. Producerként ez hihetetlen pillanat volt. Sőt, nemrég jöttem rá, hogy még mindig játssza… Szép emlék!

 

– JNXD-ként felnőve, ki inspirált leginkább?

Nem leszek túl eredeti ezzel kapcsolatban, de természetesen Noisecontrollers. Mindig ő marad a No. 1 számomra.

– A Scantraxx producerek találkozóját idén januárban tartották, amely egy tonna együttműködés előkészületét jelenti. Ezek közül valamelyik rövidesen meglesz?

Igen, rengeteg kollab van tervben, melyekről nem mondhatok sokat, de annyit igen, hogy lesz egy Devin Wilddal és egy másik a Sub Zero Projecttel.

– DJ The Prophet egyfajta apafigura a kezdő Scantraxx producereknek. Hogy segítette eddig az „utazásodat”?

Dov egy nagyon különleges ember. Amellett, hogy ő a kiadó feje, mindig nyitott és segítőkész. A látásmódja végtelenül sokat segített, és ezért nagyon hálás vagyok. Nagyon király, ha ilyenek emberek, mint Dov is, vesznek körül, mikor előadóként felnősz.

– Tudom, minden előadó másképp kezdi a zeneírást, nálad hogy megy ez a folyamat?

Sok művésznek van bevált módszere, mikor zenét írnak, de az én kreativitásom különböző formákban jön, és ahogy megközelítem a zenét, folyton átalakul.

Elkezdeni írni talán sok kísérletbe telik, de nálam elég egy inspiráló filmzenével is. Ha az ötlet megvan, mindig időbe telik, hogy olyan legyen, amilyennek akarom. Olyan, mint a kirakós: ha elég darabkát illesztettél egymáshoz, a maradék már magától a helyére kerül!

– Szerintem sok fiatal producer szeretné tudni, melyek a te kedvenc pluginjeid, és miért?

A legnagyobb kedvenc kétségtelenül az Oxford Inflator. Anélkül tolhatod túl cuccokat, hogy eltorzult hangzást eredményezne. Igazság szerint ez egy soft clipper, de sokan használják compressor/limiterként.

– Milyen kihívásokkal kerültél szembe feltörekvő producerként?

Amibe legtöbbször belefutok, és csak mostanság győztem le, annak illúziója, hogy olyasmit készítek, ami nem hangzik elég jól. Jó, ha van referenciapont, de nem várható el, hogy A listás hangmérnök legyél a hálószobádban, ha csupán pár éve írsz zenét. Ezt csak nemrég értettem meg, így most már csak azokra a dolgokra koncentrálok, melyek segítik a kreativitásomat.

Tipp kezdő producereknek: Tartsatok több pihenést és a produktív percekkel foglalkozzatok az erőltetés helyett! Ha valami elsőre rosszul hangzik, hagyjátok! Számtalan órát vesztegettem el, hogy erőltettem a dolgokat, de nem érte meg.

– Eddig melyek karriered legfontosabb pillanatai?

Hogy a közösség legnagyobb művészei közül néhányan támogatják a zenémet, személy szerint fontos nekem. Segít kritikusnak lenni saját magammal, a munkámmal, legfőképpen, ha kigondolok valamit, ami nem elég jó. Maximalista lévén, nem egyszerű folyton zenéket kiadni, haha.

 

Hol látod magad 5 év múlva?

Amennyire felgyorsultak most a dolgok, tényleg fogalmam sincs, merre visz a zene. Nem is olyan régen még nem hittem volna, hogy ilyen sok buli részese leszek a nyáron. Az egyik legnagyobb célom egyszer majd fellépni a rendkívüli Gelredome-ban (Qlimax/Hardbass) vagy a Defqon.1 RED színpadán. Remélem, ott újra találkozunk 5 éven belül! 😊

– Mit ettél reggelire?

Ma reggel elfelejtettem enni, haha! Pizsamában rohantam a stúdióba, de 5 körül megettem egy egész napra való kaját.

 

Nagy köszönet JNXD-nek az interjúért! Hogy naprakészek maradjatok, kövessétek őt a lenti linkeken!

FACEBOOK  |   INSTAGRAM   |   SPOTIFY

Ha tetszett, oszd meg a hírt vagy like-old!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..