F#ck The Rules – Dozer interjú

A Hard News (hardnews.nl) Dozerrel készült interjúját olvashatjátok az alábbiakban:

DOZER csatlakozik a GEARBOX EUPHORIÁhoz: klasszikus zene, új hangzások

 

A Gearbox Euphoria nemrégiben egy izgalmas, új igazolást jelentett be, nem kisebb egyént, mint Dozert! Ez a fickó jól ismert klasszikus zenéjéről, nagy név a közösségben, és sok tapasztalattal érkezik a kiadóhoz. A Hard News kapcsolatba lépett Dozerrel, hogy beszélgessen vele kicsit a kiadóhoz való csatlakozásról és a jövőbeni terveiről.

Egy ideje csend volt Dozer körül. Mit csináltál az elmúlt évben?
Újrakezdésre volt szükségem, mind a magánéletemben, mind zenei szinten. Vissza akartam menni nullára, és a semmiből építkezni. Az elmúlt években zeneileg fejlesztettem a hardstyle hangzásomat és stílusomat, hogy azonosulni tudjak vele. Csomó kutatás és zenehallgatás után, most vagyok annyira elégedett az új hangzással, hogy visszalépjek a reflektorfénybe.

Itt az ideje a visszatérésnek, csatlakoztál a Gearbox családhoz! Hogy kerültél a Euphoria Gearboxhoz?
A legutóbbi Amsterdam Dance Eventen a menedzsmentem bemutatott Philnek, a Gearbox tulajának. Nagyon jót és nyíltan beszélgettünk, vele és más Gearbox kollégával, engem lenyűgözött, mennyire nyitottak a fejlődés felé, és a család-érzés, ami megvan a kiadón belül. Jó érzéssel, bizalommal és magabiztossággal töltött el, tovább beszélgettünk, és végül azt eredményezte, hogy aláírtam hozzájuk.

Előadóként 1990 óta aktív vagy, a közösség egyik veteránja. Milyen érzés csatlakozni egy csoport fiatalhoz a Gearboxnál?
Rengeteg energiával tölt el, hogy együtt dolgozhatok ezekkel fiatalokkal, akik tele vannak szenvedéllyel és a zene szeretetével. A „nagy öregek” és az „újoncok” tapasztalatai erős kombináció, amivel a zene és a kiadó is csak nyerhet.

Gondolsz magadra úgy, mint a kiadó többi előadójának oktatójaként/nevelőjeként?
A közösségben eltöltött sok év miatt, úgy gondolom, nagy tudásra és számos tapasztalatra tettem szert, amit megoszthatok a kiadó új generációs előadóival. De visszafelé is működik: sokat tanulok az új ötletekből és elképzelésekből, melyekkel fiatal tehetségeink rendelkeznek.

Mit jelent ez a választásod a zenédre nézve? Lesz változás a Dozer-hangzásban?
Biztosan változni fog ez-az a Dozer-hangzásban! Az új számok a hangzás és stílus elég széles skáláján mozognak. Hallani fogjátok szinte az összes alműfaj hatását, a hardstyle-on belül és kívül is. Minden szám másfajta keverék, ugyanakkor régi és új is.

Lesz egy 2017-es remix a Church of the Darkside-hoz. Miért ezt a számot választottad és mit várhatunk a remixtől?
Feltettem egy kérést a social media oldalakon a rajongóknak: melyik klasszikus Dozer-számot remixeljem?

Rengeteg reakció érkezett, de gyorsan világossá vált, hogy a ‘The Church Of The Darkside” frissített változatát akarják hallani az emberek.
Jelenleg még a remixen dolgozom, de azt már elmondhatom, hogy az alapokat és az eredeti által sugallt érzéseket megőriztem a remixben!

A euphoric hardstyle népszerűsége egyre csökken, főleg Hollandiában, és a közösség inkább az alműfajokat kedveli. Mit gondolsz erről a fejlődésről?
Szerintem a euphoric hardstyle népszerűsége globálisan nő. Az alműfajokban és kategóriákban gondolkozást nem kedvelem, ha egy zene megérint, kicsit sem érdekel, milyen címkét aggatnak rá.

Mit remélsz, hogyan járulsz hozzá Dozerként a közösséghez?
Több változatosság és nagyobb szabadság hangzás téren! A változatos hangzások, remélem, ismét közelebb hozzák egymáshoz a hardstyle közönségét. Remélhetőleg legalább annyira, mint amikor az egész elkezdődött. 😉

Van betervezve valami különleges fellépés, mesélnél róla egy kicsit?
Jön a fesztiválszezon, már alig bírok magammal! Főleg, hogy pár új számot is lenyomhatok, ezt különösen várom. Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a rajongóknak.

Úgy tűnik, akkor újra összefutunk! Hol találkozunk a következő 2 évben?
Ha rajtam múlik, akkor mindenhol!

Van még valami, amit megosztanál ebben az interjúban?
Azoknak, akik lemaradtak volna: tavaly decemberben én voltam a Mikulás, és adtam pár ajándékot: 3 ingyenes új zenét! Megtalálhatjátok a Soundcloud oldalamon!

Maradjatok naprakészek Dozerrel, kövessétek a Facebook és Instagram oldalakon is!

Ha tetszett, oszd meg a hírt vagy like-old!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..