Before You Go – MYST interjú

Az Alive at Night (alive-at-night.com) MYST-tel készített nemrégiben interjút, ennek fordítását olvashatjátok az alábbiakban:

“MAKE HISTORY BEFORE YOU GO” – MYST átmegy MELO-DRAMAtikusba!

Eugen Boorsma, avagy ismertebb nevén, MYST, a forradalmi producer, tényleg az egyik leginspirálóbb karrier-áttörés középpontjában van. A raw hardstyle csodagyerek felkavarta az állóvizet változatos zenéjével, amely a brutál durva és a szívmelengető között egyensúlyozik.

Úton a végső állomás felé

Miután áttért hardcore-ról hardstyle-ra, 2015-re MYST helyet szerzett magának a Nightbreed Records csapatában. A közösség felkészült újító hangzására. 2016 sorsfordító év volt MYST számára, aki éjjel-nappal azon dolgozott, hogy az újévet egy tonna új zenével indítsa.

“2016 jó év volt arra, hogy MYST megmutassa, mit tud, és ez volt az az év, amikor igazán próbáltam megtalálni a saját stílusomat. Miután megjelentek az agresszív, sötétebb számok, mint a “Finish You Off” és a “Shut Your Mouth”, készítettem néhány „érzelgősebb” zenét, mint a “The Ultimate Destination” és a “Life Is Ours.” Továbbá megjelent a “Man Bear Pig”, amely vicces, kísérletezős zene volt. Ez a sok változatosság remek segítség volt, hogy megtudjam, mely számok passzolnak jobban hozzám, és hogy a közönség mit szeretne inkább hallani.”

Ahogy a 2016-os fesztiválszezon a végéhez közeledett, Eugen már készülődött a 2017-es évre. Azt állítva, hogy hajthatatlanul a hardstyle-ra koncentrál a hardcore helyett, MYST elhatározta, 2017-et teljes gőzerővel megragadja a szarvánál fogva.

“A fesztiválok után csak zenét írtam. Addigra már tisztában voltam vele, mit szeretnek az emberek a stílusomban…”

Gyorsan fellelkesítve a rajongókat és a művészeket, MYST felkeltette egy nehézsúlyú hardstyle-os figyelmét, Adaróét, aki felkérte őt, hogy hivatalos remixet készítsen a “Raggamuffin”- hoz.

Habár úgy tűnik, MYST jókor volt jó helyen, a raw hardstyle sok érdekes fordulaton esett át az elmúlt 4 évben, de a tavalyi év új fejezet lehet a stílus történetében. Mivel számos művész dallamos és szofisztikált zenei alapokat használ, sokkal többet, mint az azt megelőző évben, ezzel kikövezték az utat MYST számára, hogy teret hódítson az érzelgősebb zenékkel.

“Ez az újhullámos raw hardstyle remek fejlődés. Olyan érzés, mintha a rajongók jó része kivégezte volna a legkeményebb hardstyle-t, és ugyanakkor ezek az emberek magukhoz ölelték ezt a kiegyensúlyozott hangzást. Úgy tűnik, mintha a producerek nagy része többet kísérletezne, mint régebben, amit jó látni. Mindenki a legjobbat akarja kihozni magából, és így a zene minősége is nő.”

PANDORUM VS. MYST

Talán néhányan nem tudjátok, de Eugen hihetetlenül jelentős zenei háttérrel rendelkezik. A hardcore szférában Pandorum álnév alatt indult be a karrierje, Ruffneck, a kiváló művész, meglátta benne a potenciált, és beajánlotta az Enzyme Records csapatába.

Akik ismerik Eugen mindkét stílusát, biztosan hallanak hasonlóságot a kettő között. MYST erre ezt mondta:

“Még mindig ugyanúgy írok zenét, ugyanolyan trükköket és sémákat használok, mint Pandorumként. A “Sacrifice” című zenémben (Pandorum) tényleg hallhatod a hasonlóságot; néhány főbb dallam nagyon hasonlít a “Before You Go”-ban használtra. Brutál kemény kickeket gyártani sem új számomra, egyszerűen csak nem használom őket, ha nincs rá szükség MYST-ként.”

A hardcore nem bonyolult technikákból táplálkozik, de Pandorum számaiban több komplex rész akadt, így nehéz volt számára szélesebb közönséget elérni. Mint korábban említettük, az elmúlt pár évben a raw hardstyle fejlődésnek indult, és ez a kimagasló hangzás tökéletes teret nyújt Eugen kreálmányainak.

Megkérdeztük, melyik művésznév alatt sikeresebb, Eugen pedig ezt mondta:

“Mindenképpen a MYST, mivel több a befolyásom és a tapasztalatom. Hatalmas éljenzés a Nightbreed Records csapatának, hogy lehetővé tette, hogy a magam módján dolgozhassak. Sokat segítettek fejleszteni a karrierem azzal, hogy teret adtak nekem és alkotói szabadságot. A dolgok nagyon simán mentek, és nagyon örülök, hogy én is fedélzeten állhatok.”

Minden a próféciáról szól

A hó végén megjelenik MYST mini albuma, melynek címe: “Prophecy.” A hat számot tartalmazó mini album célja megmutatni a tökéletes MYST-hangzást, amelyet teljesen áthatja a raw hardstyle minden kis mozzanata.

“A mini album ötlete onnan jött, hogy megmutassam, mire vagyok képes producerként. Leginkább az inspirált, hogy olyan zenéket írjak a hardstyle-on belül, melyek több mint egyféle hangzást képviselnek, és cserébe ismét látni akartam, mi tetszik az embereknek. Három részre választottam szét az albumot: érzelgős számok, agresszív és sötétebb zenék, illetve a kísérletező/humoros számok. Az albumborítón látható 3 szimbólum ezt a 3 stílust jelképezi.”

Ahelyett, hogy teljes albumot készített volna, MYST hangzása bemutatásának egy egészen összetett módszerét kockáztatta meg. Azt állította, 6 szám megfelel a célra a rajongóknak. Eugen úgy nyilatkozott, túl rizikós lett volna nyár előtt kiadni egy teljes albumot.

Kétségtelen, a ‘Propechy’ legnagyobb slágere a dallamos-zúzós “Before You Go.” Számos színpadon bemutatta az elmúlt hónapokban, nyilvánvalóan ez a szám pillanatnyilag a raw egyik monumentális zenéje.

“A ‘Before You Go’-t 2016 novemberében írtam, és emlékszem, aznap nem volt túl sok ötletem. A barátnőmmel üldögéltem, ötlet-kezdeményeket hallgattunk, amikor rátaláltam erre a sample-re, ami úgy hangzott, mint egy sikoltó csirke. Ő rögtön mondta, ezt fel kell használnom, és bár kicsit hezitáltam, belementem, és rájöttem, képes vagyok belerakni egy teljes számba anélkül, hogy idegesítő lenne. Utána elkezdtem tesztelni egy dallamot, ami végül a vezető dallam lett. Sosem számítottam arra, hogy ilyen remekül fogadják majd a ‘Before You Go’-t. Sőt, voltak, akik magukra akarták tetováltatni a szövegét! Őrület! Megtanultam a leckét: sokkal többször kell hallgatnom a barátnőmre! 😊

Mielőtt befejeztük az interjút MYST-tel, természetesen meg kellett kérdeznünk, mik a tervei, és ez az, amit el tudunk mondani: MYST idén számos előadóval együtt tervez dolgozni, már le is foglalták a stúdiót néhány nagy névvel. Továbbá Adaróval közös produkciója, melynek címe: “Fuck Outta Here”, majdnem készen van, nagyon hamar számíthattok rá. És persze Eugen állandóan azon fáradozik, hogy készítsen pár zúzós saját zenét is, szóval tartsátok nyitva a fületeket!

A “Prophecy” a Nightbreed Records gondozásában április 25-én jelent meg.

Kövessétek MYST-et az alábbi csatornákon:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  YOUTUBE

Ha tetszett, oszd meg a hírt vagy like-old!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..