I AM HARDSTYLE – Brennan Heart interjú

Az EDM Identity (edmidentity.com) készített nem régiben interjút Brennan Hearttal, ennek fordítását olvashatjátok.

Brennan Heart beszél a Mysterylandről, az On Demandről, és sok egyébről!

A hardstyle közösség egyik legnagyobb művésze nem más, mint Brennan Heart. A számai, mint az “Imaginary” és a “Lose my Mind”, világszerte hardstyle rajongók himnuszai. Brennan Heart nem csupán ragályos szövegű melodikus hardstyle-ra korlátozza be magát; a raw hardstyle-t is ugyanúgy szereti. A WE R Music kiadó egyik alapítójaként, Brennan olyan eredeti produkciókat is megjelentet, mint a sikeres “F.I.F.O”, és olyan feltörekvő actokat segít, mint Sub Sonik. Továbbá nemrégiben adott ki nyolc ingyenes zenét, a rajongói projekt, az On Demand keretében, melyeket hivatalos oldalán megszerezhetsz.

Brennan Heart fellép a Mysterylanden ezen a hétvégén, azután pedig Észak-Amerikában. Ne hagyjátok ki Phoenixben, Los Angelesben vagy Vancouverben a szeptember folyamán!

Idén játszol a Mysterylanden, és még sok más műfaj képviselői is. Hogy állítod össze a szettet egy olyan közönségnek, melyek talán nem is ismerik a hardstyle-t?

Szerintem a Mysteryland közönsége jól ismeri, a Q-Dance színpad az egyik legnagyobb mind közül. De mindig próbálok figyelni a közönség reakciójára, ha bizonyos zenéket játszok. Mikor olyan szám szól, mint az Imaginary, és mindenki énekli, akkor tudom, hogy folytathatom néhány olyannal, amit az igazi hardstyle rajongók ismernek. Ha a közönség változatosan reagál, akkor több ismertebb remixet nyomok, minden attól függ, ők miképpen reagálnak.

Az On Demand olyan projekt, melynek keretében olyan, korábban meg nem jelentetett, zenéket adsz ki, melyeket a rajongók kérnek. Ezenkívül további 4 szám különleges, limitált kiadású verziója is megjelent. Számíthatnak a rajongók további On Demand-zenékre a jövőben?

Igen, azt hiszem, az On Demandnek nagyon király a koncepciója, megismerjük, mit akarnak a rajongók. Persze nem adhatok ki minden számot, amit kérnek, felhasználói jogok miatt, és mert néhányat nem csak én írtam. De a jövőben szándékomban áll ezt folytatni, meghallgatni a rajongókat és lehetőleg ingyenes kiadásokat csinálni.

Mint olyasvalaki, aki 2011 óta rajta van a DJ Mag top 100-as listáján, hogyan magyarázod a helyezéseket a karrieredet illetőleg?

Nagyon hálás vagyok a sok támogatásért a rajongók részéről, és hogy minden évben fent lehetek a listán. Személy szerint számomra a DJ Mag nem játszik túl nagy szerepet. Azért csinálom a zenét, mert ezt szeretem. De bizonyos országokban, például Ázsia területén, a DJ Mag mindenképpen számít néha a foglalásoknál. Néhány szervező azért nézi a listát, hogy kit hívjanak el a fesztiválokra.

Melyik élményed mutatja be legjobban az I AM HARDSTYLE-mozgalmat? Ami nem csak a zenéről, hanem a közösségről is szólt?

Tavaly volt az első I AM HARDSTYLE party Németországban. Fantasztikus volt látni, hogy emiatt összegyűlnek az emberek, és nem csak Németországból, hanem más országokból is. Úgy tűnik, sokat növekedett tavaly, az emberek azonosulni tudnak az I AM HARSTYLE-lal. Remek dolog, hogy a csapatommal csináltunk valamit, ami ennyi embert összehoz.

Vannak feltörekvő művészek a WE R Music kiadónál, akik érdekesek lehetnek?

Természetesen Sub Sonik, akinek idén jelenik meg az első albuma. Továbbá Rebourne & Galactixx, akik nemrégiben csatlakoztak a WE R Musichoz. Nagyon várom, milyen zenével rukkolnak elő a jövőben.

Te is látod a széthúzást a hardstyle közösségén belül, a rawt és a euphoricot illetőleg?

A raw hardstyle nagyon népszerű lett az utóbbi pár évben, és sok eseményt csináltak csak ebben a stílusban. Én mindig mindegyiket szerettem. Szeretem keverni a szép dallamokat kemény kickekkel Szerintem a rajongók hasonlóan éreznek, szeretheted mindegyiket, nem kell feltétlenül választanod.

Mi inspirál sok zenéd szövegében?

Az évek során számtalan különböző hardstyle rendezvényen léptem fel, számtalan különböző közönség előtt. Innen jön a sok inspiráció. Próbálom elkapni az érzéseiket a bulik alatt. Az elengedésről és a valóság előli pillanatnyi elmenekülésről szól.

Te vagy a fő nagykövete és készítője az első The Projeqt-himnusznak. Miért fontos ez, adni és önkénteskedni egy közösségben?

Nagyon fontos visszaadni a közösségnek. Ha olyan helyzetben vagy, hogy valami jót tudsz tenni, és segíteni az embereknek, akkor mindig meg kell tenned.

Mivel heti több fellépésed van egész évben, hogy tudsz feltöltődni az utazások között?

Próbálok annyi időt tölteni a családommal, amennyit csak tudok, mikor otthon vagyok. A lányom születése ráébresztett, milyen fontos is együtt lenni a családdal, és látni, ahogy felnő. A zeneírás is sok energiát ad. Az otthoni stúdiómban könnyebb gyorsan megcsinálni, két fellépés között.

Már sok helyen volt lehetőséged megmutatni a stílusodat, hol vannak még kiaknázatlan területek, ahol szerinted kedvelnék?

Már minden kontinensen játszottam, Ázsiától az USA-ig. Mind Dél-Amerika, mind Ázsia nagyon virágzó, nagyon szeretnék ott többet fellépni.

Brennan Heart:

Website Facebook Twitter SoundCloud YouTube

 

Ha tetszett, oszd meg a hírt vagy like-old!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..