Jump is not dead – Vorwerk interjú

A Hardstyle Mag (hardstylemag.com) készített intrejút Voorwerkkel az új Jekcyll & Hyde megjelenés kapcsán, ennek fordítását olvashatjátok:

MAARTEN VORWERK a ‘JECKYLL & HYDE’-ról – A JUMP nem halott!

Maarten Vorwerk neve nem idegen a művelt raverek számára. Mivel minden idők leghíresebb ghost producere, már biztosan hallottátok a nevét. A producerek számára ő egy ikon, a híres “Vorwerk Tip Of The Week” sorozata óta, kisegít kezdő producereket és tehetségeket az egész világon. De tudtátok, hogy ő állt a 2000-es évek beli a jumpstyle-act, a ‘Jeckyll & Hyde’ mögött? A 2000-es évek közepén a Jeckyll & Hyde-nak olyan slágerei voltak, mint a ‘Frozen Flame’ és a ‘Freefall’ melyek egész Európában és még azontúl is a slágerlistákon szerepeltek. A ‘Freefall’ –hoz most készült egy remix, a Scantraxx tehetségektől, a Hypnose-tól, ez pedig a Jeckyll & Hyde hivatalos visszatérését jelenti. Leültünk Maarten Vorwerkkel, hogy beszélgessünk a Jeckyll & Hyde múltjáról, jelenéről és jövőjéről!

Helló, Maarten! Jó, hogy itt vagy ma! Hogy vagy? Milyen az élet Arubában?
MV: Az élet jó itt. 360 nap napsütés és meleg. Kellemes vízpartok és remek emberek.

Rengeteg ember ismeri a neved, de a keményebb stílusok közösségének talán nem olyan ismerős az arcod, még ha elég aktív is voltál ezen belül a múltban. Mesélnél egy kicsit magadról és arról, hogy milyen a közösségben lenni?
MV: 20 éves korom óta nagy rajongója vagyok a keményebb stílusoknak. Igazi rotterdami Gabber voltam. 2002-ben, mikor a hardcore kezdett lecsengeni, a trance kezdett elterjedni. Ezt a trance hangzást próbáltam kicsit megcsavarni keményebb hangzásúra, durvább kickek használatával, mint a Bonzai-számokban, melyeknek szintén nagy rajongója voltam. Nem ismertem a jumpstyle stílust akkor még, de annak számított. Az első szám, amit csináltam, a Benny Benassi-féle Satisfaction Ruthless & Vorwerk remixe volt. Akkora sikere volt, hogy azonnal feltette a nevem a térképre. Akkoriban egy kiadónál dolgoztam, ezért megtehettem, hogy megjelentessek egy csomó zenét különféle álnevek alatt. Ilyen volt többek között a Jeckyll & Hyde, Vorwerk, Noise Provider, Jack & The Ripper stb.

A Jeckyll & Hyde az egyik legsikeresebb projekted, hogy jött a felelevenítése?
MV: Észrevettem, hogy növekszik a kereslet a Jeckyll & Hyde-ra, mint retro-act. Mialatt reklámoztam és hallgattam ezeket a régi számokat, arra inspirált, hogy ismét új zenét készítsek, így lett a Back in Time.

A Jeckyll & Hyde nagyot ment a 2000-es években. Holland és nemzetközi listákon is egymás után jelölték díjakra. Ahogy a ’Back In Time’ szám is mondja, visszapillantunk egy kicsit és bemutatod ezt az actet?
MV: 2006-ban készítettem a ‘Frozen Flame’-et, amely nagyon népszerű lett a klubokban. Szerintem az emberek frissnek és újnak tartották. De 6 hónapba és rengeteg próbálkozásba került, hogy a rádiókba is eljusson. Mikor végre megtörtént, az állomás olyan sok üzenetet és telefont kapott, hogy úgy döntöttek, felveszik a játszási listára. Onnantól hasított, mint a rakéta. Muszáj volt folytatni, elkészült a Freefall, amely a holland top40-es lista élén végezte két héten belül. Özönlöttek a foglalás kérések, de én nem akartam DJ lenni, így úgy döntöttem, készítek egy live-actet táncosokkal és egy DJ-vel (Patrick Kars). Így mikor ők fellépnek, én tudok új zenén dolgozni. A Jeckyll & Hyde hihetetlenül sok bulit csinált, és számtalan tévéműsorban is megjelent. A legnagyobb buli talán a Koninginnedagon volt, a Museumpleinon, 250 ezer ember előtt.

Ki más vett még részt a projektben?
MV: Papíron Ruthless is. Akkoriban barátok voltunk, és be kellett vonnom, szerződéses kötelezettségek miatt a lemezkiadó cég felé. Biztosan mondhatom, egyetlen hangot sem készített Jeckyll & Hyde álnév alatt. Szerencséje volt!

A Hypnose idén korábban készített egy remixet az egyik legmeghatározóbb számból, a “Freefall” –ból; mit gondolsz erről és fogunk még hallani más előadóktól is remixet?
MV: Imádtam azt a remixet. Ezért is akartam megjelentetni. Már sok más remixet is hallottam előtte, de mind $#@%^$@… Úgy gondolom, a Hypnose két nagyon tehetséges producer, akikről még sokat hallunk a jövőben.

Rengeteg jumpstyle videót látunk a J&H facebook oldalán. Szerinted a jump és a jumpolás visszatérőben van?
MV: Valójában nagyon meglepődtem, milyen nagy még mindig a jumpstyle ’tánc’ tábora! Még mindig sok összejövetelt szerveznek, és olyan új szinten űzik a táncot, el sem hinnéd. Mindenképpen meg kell néznem pár videót a facebook oldalamról.

Hol és mikor láthatjuk a J&H-ot fellépni? A „klasszikus” partikra fókuszál, vagy láthatunk a világ minden részén fellépéseket?
MV: Pillanatnyilag csak „klasszikus” események vannak kilátásban. De látom a jövőt, ahol a régi és új dalok keverednek. Tervben van még néhány szám megjelentetése.

Várhatunk még videókat a kedvelt építőkocka- J&H kabalákkal?
MV: Talán. Azt hiszem, ideje hogy pörgessük a zenét az egyik ilyen LEGO filmben. A LEGO Star Wars-ban talán… Dánia, veszitek az adást?

Jelenleg a zenék a saját kiadód, a VRWRK, neve alatt jelennek meg, számíthatunk még további Maarten Vorwerk által jóváhagyott (vagy készített) hard-és jumpstyle-ra?
MV: Igen. De talán még más dolgokra is.

“Back In Time”, a Freefall remix, a Jeckyll & Hyde – Maarten Vorwerk is „visszatér” a keményebb stílusokhoz?
MV: Hallgatok hardstyle-t, hardcore-t, időről időre. Csak hogy pár nevet mondjak, igazán kedvelem Furyant, Neophyte-ot (a régebbi zenéit), Noisecontrollerst, a Sub Zero Projectet, Wildstylezt és persze a Hypnose-t.

Híresen elfoglalt producer vagy, miközben rengeteget segítesz a kezdőknek, minden héten megy a műsorod, a “Vorwerk Tip Of The Week”, ami nemrég jelent meg könyvben! Mesélnél a könyvről és hogy lett ez?
MV: Minden nap rengeteg üzenetet és kérdést kaptam a zenekészítésről, mixelésről, jogi dolgokról stb. Ezért 3 évvel ezelőtt elkezdtem a heti “Vorwerk Tip Of The Week” blogot, ahol minden kérdésre válaszolok, és még többre azoknak, akik olvassák és tanulják. Most, 3 év után, úgy döntöttem, kiadok egy hivatalos könyvet, így mindenki hozzájuthat minden szükséges zenekészítési tanácshoz. Lefed mindent, a készítést, a mixelést, a zeneipart, a megjelentetést, a munkafolyamatot, motivációt stb.

Ezzel kapcsolatban, gondolod, lesz még másik könyv vagy egész könyv sorozat?
MV: Elkezdtem egy videósorozatot is. Az első 25 tipp 1-1 rész, amelyekben jobban elmélyedhetünk és ténylegesen láthatjátok, mit csinálok. Ha időm engedi, felveszek még párat. És igen, talán lesznek még könyvek a jövőben.

Akarsz még mondani valamit a rajongóknak és a hardstyle rajongóknak?
MV: Igen, van valakinek két VIP jegye a Qlimaxre? LOL

Haha! Kösz az interjút, Maarten! Találkozunk legközelebb!

 

Vorwerk

FACEBOOK | TWITTER

 

Ha tetszett, oszd meg a hírt vagy like-old!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..