Komon, Hewwego! – Da Tweekaz interjú

A Hardstyle Mag (hardstylemag.com) ezúttal a Da Tweekazzal készített interjút, ennek fordítását olvashatjátok:

A DA TWEEKAZ a QLIMAXről, a DEFQON.1-ról és a TWEEKA-családról!

Egy feel-good hardstyle act, akik mindig feszegetik a határokat, mindig kísérletezgetnek és mindig készen állnak egy kis mókára: ők a Da Tweekaz! Elkaptuk a norvég duót egy hosszabb interjú erejéig, a szeretett Tweeka-családról, a Qlimaxről, a Defqon.1-ról és még sok másról!

Helló, Kenth és Marcus! Örülünk, hogy beszélgettek ma velünk. Hogy vagytok?
Sziasztok, srácok, köszönjük a meghívást! Jól vagyunk, köszi!

Milyen volt az idei fesztivál-nyár? Milyen érzés hónapokig turnézni és különféle fesztiválokon fellépni?
A nyarunk őrületes volt. Jó volt beutazni a világot és játszani néhány kedvenc fesztiválon, és olyan országokba eljutni, mint Kína. Nagyon szórakoztató, de nem szabad alábecsülni, egyben milyen fárasztó is.

Melyik volt az idei legőrületesebb nyári élmény?
Nagyon nehéz belőni egyet! De Chile és a Tweekacore fellépés a Defqon.1-on… Fenébe is, az valami isteni volt!

Mi nem hiányozhatott a bőröndötökből a turné alatt?

DJ felszerelés, napszemüveg és Jägermeister 

Melyik volt a legőrületesebb hétvége, és hány fellépés volt ezalatt?
Inkább őrületes hetet mondanánk, ami júliusban volt. Ötször léptünk fel a Hard Islanden, onnan egyenesen az Electric Love-ra mentünk, ezt követte a So W’happy és az OMG Festival, és zárásképpen a Beachland. Összesen 9 fellépés! 

Van olyan fesztivál, ahol még sosem játszottatok, de nagyon szeretnétek?
Jó kérdés. Hogy őszinték legyünk, már annyi volt, hogy nehéz megmondani, kimaradt-e valamelyik. 

Ha választanotok kell, melyik fesztivál közönsége volt a legjobb?
A Defqon.1 mindig különleges helyet foglal el a szívünkben. <3 Van valami egyedi abban a közösségben, hogy összegyűlnek a világ minden részéről. Ennél jobb közönséget nem találhatsz!

Pár napja jelent meg az új zenétek, a “Komon”. Meséljetek még erről.
A Komonnal a Hewwego vonalát szerettük volna folytatni. Beleakadtunk ebbe a remek kis drum and bass vokálba, és úgy döntöttünk, megyünk az árral. A végeredmény pedig különféle elektronikus zenék intenzív egyvelege lett, és minden szettünkben benne van azóta.

Akkor elégedettek vagytok a “Komon” eddigi fogadtatásával?
Határozottan! Nem számítottunk ekkora reakcióra, izgatottan látjuk, hogy a klipp is ilyen sikeres lett, ilyen rövid idő alatt. Lassan 1 milliónál járunk.

Tervben vannak még megjelenések a következő pár hónapban? Ha igen, mit tudnátok erről mondani?

Pillanatnyilag nem akarunk elárulni sokat a terveinkről. Több kollabon dolgozunk, és szólón is. Szóval elég elfoglaltak vagyunk a stúdióban. Mivel a Qlimaxet be lett jelentve, számíthattok sok új zene ottani debütálására.

Honnan jött az ötlet, hogy bootlegeket készítsetek híres Disney-mesék zenéiből? Mi volt a célotok?
Ahogy azt a legtöbb rajongónk tudja, hatalmas Disney-fanok vagyunk, haha! Mikor megjelent a Jégvarázs, éppen a Tweekay14-t készítettük. De egyszerűen nem tudtunk ellenállni, hogy remixet csináljunk belőle. Azt mondtuk: „Bassza meg”, legyünk az első hardstyle act, akik e ismeretlen területre merészkednek.

Vannak olyan tehetségek, akiket mostanság kedveltek és értékeltek?
Nagyon szeretjük a Sub Zero Projectet és Sephyxet, mindig valami újat hoznak az asztalra. Nagyon kezdenek beindulni. És remek srácok.

Van egy rajongói bázisotok, akiket Tweeka-családnak hívnak. Hogy alakult ez ki? Milyen szavakkal (melléknevekkel) írnátok le a Tweeka-családot? És mit jelent számotokra?
Elindítottunk egy zárt Facebook csoportot (amihez bárki csatlakozhat), amit Tweeka-családnak hívtunk, és kiderült, hogy elég ütős. Létre akartunk hozni egy különleges helyet a rajongói keménymagnak, ahol megoszthatjuk közös fotóinkat, videóinkat és emlékeinket. Igazán szívmelengető érzés látni, milyen elkötelezett és szenvedélyes a Tweeka-család. Olyanok, mintha tényleg a családunk lennének! 

Mit szerettek csinálni a szabadidőtökben, mikor nem turnézgattok?
Aludni, haha! Egy kis videójáték, filmeket nézünk és persze a stúdióban nyomulunk.

A gumikacsák a védjegyetek. Ez honnan jött?
Nem mondanánk védjegynek, de tényleg olyan dolog, amiről mi jutunk az emberek eszébe. Minden a “Ducktool” című számmal indult még 2010-ben, ahol már teszteltük a hardstyle közösség határait. Az első Defqon.1-os nagyszínpados fellépésünkkor elkészítettük a magunk kis “No Ducks No Glory” himnuszát, és gumikacsákat dobáltunk a közönségbe. Ez akkora siker lett, hogy az év folyamán több ezer kacsát kellett készíttetnünk és rendelnünk.
Mostanában kissé pihentettük ezt, különben unalmassá válna. De sosem tudhatjátok, talán egy nap visszatérnek a kacsák!

Minden hónapban a fellépésetekhez külön poszter készül: Kinek az ötlete volt ez a reklám? És miért választatok őrült neveket a poszterekre? Mi a célotok ezekkel?
Az ilyesmi mindig véletlenszerűen jön. Láttuk, hogy különböző DJ-k a fellépésükkor készült képekkel reklámoznak, mi valami mást akartunk. Így új nevet adtunk a turnénak: “Tweekatour”. Mivel minden hónapban új témája van, érdekes marad a rajongóknak és nekünk is. Szorosan együtt dolgozunk egy nagyon tehetséges tervezővel, aki tényleg ismeri a stílusunkat és hogy mit akarunk, így valahányszor küld valami újat, egyszerűen eldobjuk tőle az agyunkat.

Ha egy 10-es skálát nézünk, mennyire néztetek ki jól a szeptemberi turné poszteren?
Egyértelműen 12! Az a sok szemét kaja és pia tart minket ilyen formában, haha!

Emlékezzünk meg a legendás b2b szettetekről Darren Stylesszal, az idei Defqon.1-ról: miért pont a Defqon.1 fesztivált választottátok a Tweekacore debütálásra? Milyen érzés volt a Tweekacore sikere? Vágyakoztok még többre?
A Q-dance mindig valamiért különleges. A Tweekacore szettet először a chilei Defqon.1-on (Fehér színpad) játszottuk, csupán szórakozásból. A Q-dance azt akarta, csináljuk újra az UV-n, így természetesen szintet is kellett lépnünk. Beszéltünk Darrennel, nagyon izgatott lett, így stúdióba mentünk, hogy felkészüljünk, és mozgásba hozzuk a dolgokat, hogy a Tweekacore projekt összeálljon. A reakciók tiszára őrületesek voltak. Darrennel együtt az UV-t nagyszínpaddá változtattuk! Lényegében a Tweekacore most egy exkluzív act, lehet foglalni! Sok új dolgon ügyködünk a projekttel kapcsolatban, mind zeneileg, mind stílusilag. Imádjuk a UK hardcore-t, és mint azt talán már tudjátok, a zenénk nagyon hasonlít a UK hardcore-hoz, nagyon boldog és energikus.

Karrieretek kezdetén 8-bites hangzás volt a számaitokban. Emiatt a „Nintendo” hangzás miatt oldschool érzetet keltett, amit mindenki imádott. Ez volt a névjegyetek. Hogy jutottatok el ettől a jelenlegi, alkalmanként popkulturális hatású „vidám hangzásig”, és valaha visszatér-e majd a 8-bites hangzás?
10 évvel ezelőtt, amikor kezdtük, a zeneszerkesztő programok elég korlátozottak voltak, mi pedig oda voltunk (vagyunk) a retro játékokért. Számunkra logikus szívünkhöz közelálló ötleteket és hangzásokat beleépíteni a zenénkbe. Akkoriban ez a videójáték volt. Most, hogy már sokkal profibbak vagyunk, a minőségre is figyelünk, de a laza, energikus stílust is tartani akarjuk. A 8-bites hangzás azért alkalmanként megjelenik a zenénkben, nem felejtettük el teljesen a gyökereinket.

Néhány napja jelentettétek be, hogy idén felléptek a Qlimaxen. Gratulálunk! Milyen érzés, hogy ott játszgattok? Hogy reagált a Tweeka-család?
Köszi! A Qlimax az egyik olyan buli, amit reméltünk, hogy kipipálhatunk a listánkról. Voltunk párszor látogatóként. Szóval nagyon izgatottak vagyunk, kötélen táncolnak az idegeink. Nem leszünk egykönnyen idegesek, de még egyszer: ez a QLIMAX! A Tweeka-család nagyon támogató természetesen. Jó látni, hogy ők is örülnek nekünk, és hogy akik megvették a jegyeket, szintén nagyon izgatottak a fellépésünk miatt.

Sokan zavartan várják, mire számíthatnak Tweekaztól a Qlimaxen. Mi vár ránk?
Tisztázzunk valamit! Mi a Da Tweekaz vagyunk, és a Q-dance teljesen tisztában van vele, hogy a Da Tweekaz-t hívták játszani a Qlimaxre. Emésszük ezt egy darabig. Persze, mint minden tematikus eseményhez, így ehhez is alkalmazkodunk, és természetesen mondani sem kell, mennyire keményen dolgozunk új zenéken Qlimaxre. Hagyjuk csak annyiban, hogy van még pár trükk a tarsolyunkban. 

Mi olyan különleges számotokra a Qlimaxen? Látogatóként már voltatok, milyen benyomásokat szereztetek?
Mint mondtuk, voltunk párszor. Ha nem lépnénk fel, akkor is mennénk. Régebben mindig szabadok voltunk azon a hétvégén, így mentünk és buliztunk a barátokkal, akik mindig odarepültek Norvégiából. Mint egy kis nyaralás. Nehéz elmagyarázni, milyen is a Qlimax. Mindig egy olyan esemény, ami a színpadi dizájn, technika és légkör egy új szintjét kívánja meg. Felvillanyozó, ott kell lennetek, hogy megértsétek ezt. Mintha mindenki egyazon cél érdekében lenne ott. Hogy lenyűgözzék, hogy kiengedje a gőzt, hogy együtt legyen azon a helyen.

Mondjatok 3 dolgot, ami nem hiányozhat az életetekből!
1. A stúdiónk 2. A videójáték konzolaink 3. A rajongóink <3 

Pár utolsó szó a Tweeka-családnak és a hardstyle rajongóknak?
Köszönjük, hogy ti vagytok a legjobb rajongók a világon! Nélkületek semmi sem jöhetett volna létre ebből!

Köszönjük az interjút, és a legjobbakat kívánjuk nektek! Sziasztok!

Ha tetszett, oszd meg a hírt vagy like-old!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .