“Hiszünk a feel-good zene erejében” – NCBM interjú

Ismételten egy Alive at Night (alive-at-night.com) interjú fordítását olvashatjátok nálunk, ebben az NCBM-es srácokkal beszélgettek:

A kemény és dallamos hardstyle képviselőjeként, az NCBM, mint exkluzív live-act, bebizonyították, hogy nem csupán ’2015 nyarának hóbortjai.’ Ez a csodacsapat már hosszú távon egy sor lenyűgöző megjelenést produkált, szilárd rajongóbzist épített, és egycsapásra meghódította a nagyszínpadokat.

Nemrégiben néhány izgalmas hír jelent meg: az NCBM készíti a 2017-es Decibel Outdoor himnuszát, sőt, ezek a srácok most lefordították slágerüket, a “Het Gevoel Van?” -t négy nyelvre!

Sok minden történik az NCBM körül, szóval itt volt az ideje, elkapni a srácokat!

– Sziasztok, srácok! Kösz, hogy eljöttetek ma. Először is, mi a helyzet idén az NCBM-mel?
Szívesen! Remekül vagyunk, főleg most, hogy megint beindult a fesztiválszezon. A nyár mindig nagyon szórakoztató. Emellett sok dologra készülünk, így lesz izgalom számunkra a következő pár hónapra.

– Tehát jól ment az elmúlt évben, mióta az NCBM beszállt a játékba. Eddig milyen az „utazás”?
Csodálatos! A sok nagyszínpados fellépés mellett leginkább a megjelent zenéinknek örülünk. Sok szám lett sláger, és őszintén mondhatjuk, az NCBM mindannyiunkból a legjobbat hozza ki. A másik kiemelendő természetesen a nemrég megjelent Decibel-himnusz.

– Mesélnétek a legemlékezetesebb NCBM fellépésről?
Nem tudunk választani egyet, mert az összes többit kisebbítené. Eddig minden egyes fellépésünk nagyon jó volt. 🙂

– Jól van, menjünk tovább! Idén ti lettetek a „kiválasztottak” a Decibel Outdoor himnuszára. Meséljetek nekünk erről a különleges számról kicsit!
Először is, mindig megtiszteltetés ilyen legendás fesztivál himnuszát elkészíteni. Egy másodpercet sem kellett azon gondolkoznunk, elvállaljuk-e.

A himnusz elkészítése nagyon furcsa folyamat volt: mindannyiunknak sűrű napjai voltak, különböző helyeken és stúdiókban dolgoztunk. Azt akartuk, legyen meg az a tipikus Decibel-érzése, amit pár szóban össze lehet foglalni: nyár,  eufória,  erő.

Emellett ezzel a himnusszal bizonyítani akartuk, hogy technikailag mi vagyunk a legjobbak. Sok időbe telt a szám elkészülése, és nagyon örülünk az eredménynek.

– A Decibel a nyár egyik legnagyobb dobása. Hogy vittétek bele ezt a nyár-érzést a számba?
Ezt elég nehéz elmagyarázni. Úgy éreztük, az akkordok nagyon fontosak, így megkerestük a megfelelő dallam és a fő hangzás kombinációt. A végére két dallamból választottunk; nem tudtunk dönteni, amíg Rick meg nem találta a jó kombinációt. Utána egyből tudtuk, hogy ez lesz az.

Néhány hang hozta az érzést. Aztán megkerestük az énekest, aki a 2010-es Summer in the City-ben is vokálozott. Más hang nem illett volna a számhoz. 🙂

– Mi volt a legnagyobb vita a himnusz megírása alatt?
Mivel nagyon elfoglaltak voltunk, elég stresszesek is ezen időszak alatt, nem akartunk semmit sürgetni, óvatosan terveztünk és osztottuk be az időnket a stúdióban. Az első hét után nem értünk el áttörést, de szerencsére aztán megtaláltuk a megfelelő dallamot és a hangzást.

Utána már nem volt helye vitának,  tudtuk, milyen hangzást akarunk. Apró nézeteltérések mindig vannak a stúdióban, főleg ilyen nagy produkció esetében. De szerencsére hárman vagyunk, így a szavazás számít, ha döntést kell hoznunk. 🙂

– Menjünk tovább! Mostanában készítettétek el a “Het Gevoel Van?” négy különféle változatát. Mesélnétek ezekről, és hogy miért pont ezeket a nyelveket választottátok?
A holland verzió nagyon ütős volt és jól hangzott először, mikor játszottuk. A közönségnek is nagyon tetszett, de aztán egy probléma bukkant fel: vajon egy hollandul nem beszélő országban menne? Nyilvánvalóan a közönségnek fogalma se lenne, miről szól a szám, így visszamentünk a stúdióba és különféle nyelveken újra megcsináltuk. A “Het Gevoel Van?” most már egy egyedi, többnyelvű szám! 😉

– Hogy történtek a fordítások?
Elég trükkös volt. Angolul nyilván tudunk, de a spanyolhoz és az olaszhoz nem sok közünk volt, így kénytelenek voltunk bízni a fordításban. Emellett meg kellett találnunk a megfelelő hangot, de a végén működött az egész.

– Beszéltek más nyelven a hollandon és az angolon kívül?
Pár sör után majdnem minden nyelven, haha! Amúgy sajnos nem.

– Úgy érzitek, az NCBM jobban inspirál titeket a saját produkciókban is?
Bass Modulators:
 Szerintünk igen. Stúdióban dolgozva, közel más producerekhez, az mindig új perspektívát ad a dolgoknak. Megvannak a magunk módszerei a keverés, tervezés és vágás terén, így látva mást, hogyan dolgozik, mindig ösztönzőleg hat a saját munkafolyamatra.

– A zenei együttműködés mellett közeli barátságot is ápoltok?
Régóta ismerjük egymást, még a Noisecontrollers-időszak előttről. Az első pár stúdiós NCBM-felvétel után rájöttünk, hogy több bennünk a közös, mint csupán a zene. Hasonló a humorunk és az érdeklődési körünk, így még szórakoztatóbb együtt dolgozni. Szóval igen, mondhatjuk, hogy közeli barátok vagyunk.

– Mi a legőrültebb közös emlék?

Talán, amikor megtaláltuk a szaxofont a “Solar” -hoz. Ahogy egymásra néztünk, megfizethetetlen volt. Valószínűleg úgy tűnhetett, megütöttük a főnyereményt, mint amikor egy kisgyerek beszabadul egy édességüzletbe.

– Mint a kemény és a dallamos zene büszke képviselői, úgy gondoljátok, visszatérőben van ez a stílus?
Határozottan hisszük, hogy a euphoric visszatér. Hiszünk a feel-good zene erejében, sok tehetség halad a nagyszínpadok felé, így a euphoric névsora bővül, és újra beindul a stílus. Mindannyian minden nap új zenén dolgozunk, rövidesen meghallgathatjátok ti is!

– Mielőtt befejeznénk az interjút, megosztanátok valami kis exkluzív NCBM-hírt?
Sajnos nem tudunk sokat, de jelenleg egy új live-acten dolgozunk a nyárra, így számíthattok néhány érdekességre, remixre és sajátra is.

– Végezetül a reggelik csatája! Mit reggeliztetek ma?
Roland:
 2 db sütőben készült zsemlét sonkával és gyümölcslével.

Rick: Semmit.

Bas: 12 fogásos, Michelin-csillagos tenger gyümölcseit.

Nagy köszönet az NCBM-nek az interjúért! Gratulálunk srácok, az idei Decibel-himnuszhoz, alig várjuk, hogy élőben is hallhassuk a nyáron.

Ha tetszett, oszd meg a hírt vagy like-old!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..