SHOWTEK-pillanatok! – Interjú

Az Alive at Night (alive-at-night.com)kapta el a srácokat egy gyors interjú erejéig:

“Ismét a Defqon.1-on lenni olyan volt, mint régi sulis haverokkal találkozni egy bárban.”

Az “FTS” ellenére, amely még mindig a hardstyle-osok szívében él, ha egy percig eltűnődünk a Showteken, örökkévalóságnak tűnik, hogy a két testvér búcsút intett a hardstyle közösségnek. Mióta más úton járnak, 2012 óta, Sjoerd és Wouter Janssen nagyon hosszú utat tett meg; a house zenén belül komoly sikereket értek el: ez a dinamikus csapat útjára engedett néhány listavezető zenét, és beutazták a világ minden részét. 

Egykor hardstyle, most house-legendák: lüktető hard dance beatjeiket sosem felejtik el és az idei Defqon.1-on megint a hírhedt RED nagyszínpadon léptek fel, hogy visszatérjenek kicsit a gyökereikhez.

Az Alive at Nightnak lehetősége akadt elkapni a fiúkat egy röpke interjú erejéig a Mysterylanden. És igen, sikerült rávennünk őket, hogy a Defqon.1-ról beszélgessünk!

Helló, srácok, köszi az interjút! Hogy telik a hétvége a Mysterylanden?
Csak néhány órája érkeztünk, így eddig csak gyorsan körbenéztünk, de remeknek tűnik. Az időjárás is szuper; a holland nyarak nem a legjobbak, de be kell ismernünk, ma szerencsénk van. A Mysteryland mondhatni az egyik leginkább klasszikus fesztivál Hollandiában, évtizedek óta létezik és büszkék vagyunk, hogy a részesei lehetünk!

Milyen volt általánosságban a nyaratok?
Meglehetősen intenzív. Idén úgy döntöttünk, kevesebb fellépés lesz, azért, mert a rengeteg utazás közben kissé kimerítő, így jövőre biztosan másképp szervezzük a dolgokat. De mindent egybevéve, volt pár remek show, a kedvenceink mind Skandináviában.

Júniusban ellátogattatok a Defqon.1 szent földjére. Milyen érzés volt ismét több tízezer hardstyle-rajongó előtt a nagyszínpadon állni?
Leginkább egy nagy „Köszönjük!” -nek szántuk a rajongóinknak. A Q-Dance többször is megkeresett minket (csak párszor, semmi durva, haha), először nem voltunk benne biztosak, hogy akarjuk. Gondolkoztunk rajta egy darabig, és arra jutottunk, jó ötlet lenne. Idén volt 15 éves a Defqon.1, kissé nosztalgikus volt, hogy ennek a 15 évnek mi is részesei voltunk.

Maga az előadás remek volt: nagyjából 5 percet voltunk a színpadon, és játszottunk pár zenét. Az egész szörnyen gyors volt, hatalmas adrenalinlöketet adott. Nem ilyen „nagy remények-dolog” volt, inkább arról szólt, hogy átengedjük magunkat a gyökereinknek és tisztelgünk előtte. Úgy érezzük, egyszer-egyszer jó visszatérni, hogy lerójuk előttetek a tiszteletünket.

Milyen volt összefutni a régi kollégákkal?
Nagyon jó volt összefutni velük, és informálódni, mit csinálnak mostanság. Ismét a Defqon.1-on lenni olyan volt, mint régi sulis haverokkal találkozni egy bárban; jól esett látni az ismerős arcokat, és együtt lógni azokkal, akikkel régen szorosan együtt dolgoztunk.

Persze vannak, akikhez mindig is közel állunk, mint The Prophet vagy a TNT (akikkel tavaly csináltunk is egy zenét), nagyon vártuk, hogy találkozzunk és szórakozzunk. És persze nem felejthetjük el az olyan srácokat, mint Zany vagy a Deepack, akiktől rengeteget tanultunk. Nagy szerepük volt a karrierünkben, a szemünkben ők legendák. Mindig hálásak leszünk nekik.

Persze nem csak ti voltatok az egyetlen visszatérők a Defqon.1 nagyszínpadán. Van valami véleményetek Headhunterz visszatéréséről a house-tól?
Hogyne lenne. A legfontosabb, hogy mindenki hallgasson a szívére, és annak megfelelően cselekedjen.  Mi nem dönthetjük el, mi a legjobb számára, és nagyon tiszteljük a döntéséért. Mindig kövessétek a szíveteket!

Az EDM világa nagyon jó volt hozzátok, srácok, gyorsan megtaláltátok a helyeteket a hardstyle után. Mik az eddigi legnagyobb állomások a karrieretekben?
Miután a hardstyle-on belül olyan sikeresek lettünk, más stílusban sikert elérni volt az egyik legnagyobb dolog számunkra. Mikor elhagytuk a hardstyle-t, szó szerint fogalmunk sem volt, mi lesz; beléptünk egy sötét, nagyon instabil területre. Bizonytalan ösvényen haladtunk, de őszintén hittük, hogy meg tudunk újulni.

Művészként nagyon is egészséges, visszalépni egyet, hogy átértékeld magad és a céljaidat. Mikor a hardstyle-tól a house felé mozdultunk, annyira más hangzásunk volt, összehasonlítva a többi művésszel, hogy működött. Persze ez nem jelenti azt, hogy könnyű volt. Két évig éltünk frusztrációban: kiabáltunk, sírtunk, próbáltuk kitalálni, mit is akarunk. Úgy éreztük, szükségünk van a változásra, de újra az alapoktól építkezni olyan volt, amin iszonyat keményen kellett dolgoznunk. Sok időt és energiát fektettünk az új zenébe, de a végén hihetetlenül büszkék voltunk rá, milyen is lett.

Minden tisztelet, srácok! Mielőtt befejeznénk az interjút, akartok mondani még valamit az olvasóknak?
Először is, éljenek az ausztrál rajongóink! Őrült sokan vannak odalent, akik ugyanakkor az új zenénket is támogatják, ami hatalmas bátorítás. Év végén visszatérünk, már nagyon várjuk!

Végezetül köszönet minden rajongónknak, akik önbizalmat adtak, akármilyen zenét is csináltunk. Az energiátok és a lelkesedésetek sokat jelent nekünk! És nagy köszönet azoknak a rajongóknak, akik már a kezdetektől egészen a mai napig velünk vannak!

Hatalmas köszönet a Showteknek, hogy szakítottak ránk időt a Mysterylanden. Azok pedig, akik értesülni akarnak a legújabb zenéikről, kövessék a lenti csatornákat!

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  SPOTIFY

Ha tetszett, oszd meg a hírt vagy like-old!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .