Sárkányvér nem válik vízzé – Headhunterz interjú

A Hardstyle Mag (hardstylemag.com) jelen volt mikor Headhunterz hivatalosan is bejelentette, visszatér – az ő cikkük fordítását olvashatjátok most:

Nyugalom honol a Defqon.1 Silver színpada mögött, biztos itt van a művésztársalgó? Néhány pad és a biztonsági őrök jelzik csupán, hogy itt talán rövidesen történik valami. A sajtós kontaktunk kedvesen üdvözöl minket, majd leülünk a társalgóban. Kollégák videóznak, mások beszélgetnek, Headhunterz az egyik padon üldögél. Mr. G-Flow áll a háttérben, figyel minket, újságírókat. “Üdvözlünk mindenkit ezen a sajtókonferencián, jó, hogy mind itt vagytok!” Csevegés és egy kis bevezető, mielőtt bejelentik az év legnagyobb hírét. Headhunterz nyugodtnak tűnik, békésnek, de izgatott. Visszatért!

 

Belekezd a mesélésbe, mindenre választ kapunk, mielőtt még a kérdést feltennénk. “Mindannyian tudjuk, mi folyik itt”, kezdi. “Az elmúlt 2,5 évben más utakon jártam. A hardstyle a fiatalságom zenéje volt, hamar sikeres lettem a közösségen belül. Ez persze remek volt, de néha már nem volt ugyanolyan.” Elmondja, mi késztette a hardstyle-on kívüli világ felderítésére. “Egy bizonyos korban és karrierem egy bizonyos pontján elkezdtem azon gondolkozni, mi más van még odakint. Azt kérdezgettem magamtól, miért nem tapasztalok meg mást is? Lényegében ugyanazokat a bulikat nyomtam minden évben, még ha mind király is volt, kezdett kissé megszokássá válni. Így elkezdtem új kihívásokat keresni.” Letekint a földre, és mosoly terül szét az arcán. “De csupán honvágyat találtam.”

Nincs még egy ilyen egységes, energikus és mély zene, ezt szereti annyira a hardstyle-ban. Azt mondja, nem hagyta, hogy kétségei legyenek szándékát illetőleg. Így, mikor eljött az idő, és játszani készült a tavalyi Defqon.1-on, úgy kezelte, mint bármely más fellépését, nem sejtve, hogy milyen végkifejlete lesz. “Mikor eljöttem [Defqon.1. 2016], megváltoztam. Mintha teljesen más ember lettem volna.” Onnantól valami megváltozott Headhunterz számára, de akkor még nem akart engedni ennek. “De mikor Project One-ként játszottunk a Qlimaxen, annyira jó volt ismét ezekkel az emberekkel dolgozni, hogy azt mondtam: Csessze meg!” Nehéz döntés volt, de Headhunterz számára ez volt a helyes. Mit várhatunk mostantól? “Tipikus Headhunterz-hangzást!”, mondja, és elmagyarázza, hogy jött a minialbum ötlete. Még nem tudja melyik kiadónál lesz. Egy újságíró kolléga megkérdezi, miért nem vette soha komolyabban a Shilo álnevet, ahelyett, hogy elhagyja a Headhunterzt? “Amikor váltottam, az akkori menedzserem szerint jó ötlet lett volna. Üzleti szempontból lett volna értelme (…) Meg akartam őrizni Headhunterz szellemét és valami újat hozni az EDM asztalára. (…) Néha voltak kétségeim, hogy ez volt a jó döntés, de így mentek a dolgok. (…) A ‘Headhunterz’ név elhagyása azt jelentette volna, hogy mindent örökre magam mögött hagyok, amit felépítettem.”

A tetkójáról is kérdeztük. “Mióta lett egy egész kezes, spiritualitás témájú tetoválásom néhány éve, mindig akartam egy másikat a zenéről, a hardstyle-ról (…) Mikor eldöntöttem, visszajövök, azt akartam, különleges legyen. Sokat jelentett mind az embereknek, mind nekem.” És a Flatline? “Az ugratás volt, és nem igazán az én ötletem, hogy őszinte legyek. Egész nap, minden nap csak erre gondoltam, vissza akartam tartani, de ki is akartam menni! (…) A Flatline a ‘Destiny’-t jelképezte.” Most, hogy megtudtuk, elterelés céllal készült, inkább zavaros volt, mint sem ugratás.

Beszélgettünk egy picit a hardstyle filozófiájáról. A kollégák és mi is teljes csendben maradtunk, mialatt Headhunterz beszélt, mindenkit áthatott a tisztelet és az őszinte hála. “Felfoghatatlan. Van benne valami. A hardstyle nagyon szerencsés, hogy nem érintette meg a tömeges fogyasztói piac, éppen ezért még mindig megvan a tisztasága. Azért vált olyan erőssé, mert olyan sok ember valódi, kemény munkát fektetett bele éveken át. Nagyon stabil közösség erős gyökerekkel. (…) Nagyon gazdag kultúrával és történelemmel rendelkezik, az emberek kapcsolódni tudnak hozzá. (…) Művészként pedig, egyszerűen a részeddé válik, és nem hagy elmenekülni. Az életed részévé válik (…) és túlmutat csupán a zenén.”

Közismertebbé akarod tenni a hardstyle-t? “Ez már nem az én feladatom. Amit én láttam, nem hozott lázba. Jól éreztem magam abban a közegben, de azt is láttam, hogy a mainstream piacot teljesen megfertőzte az üzletiesség. Mindenkit csak saját maga érdekel. Egy csomó minden van, ami nem igazán tetszik ott. Remélem, a hardstyle-hoz nem jut el. Ha így marad, nagyon örülni fogok. (…) Azt hiszem, ez az egyik oka, hogy a hardstyle itt maradt. Más műfajok mainstreamek lettek, a fogyasztók felzabálják, majd eldobják őket. A közösség nem ezt akarja, én sem ezt akarom, és örülök, hogy erre rájöttem. (…) A hardstyle lényege, hogy ne váljon teljesen mainstreammé. Pont jó itt a felszín alatt, ha az emberek akarják, rálelnek, ha nem, akkor nem. (…) Az én küldetésem most az, hogy tisztán tartsam.”

És a Project One? “Még mindig szeretem az egész Project One-vibrálást. Alig várom a folytatást.” És Project One album lesz? “Talán, haha! De pillanatnyilag inkább a saját albumomra fókuszálok.” Mesél nekünk Headhunterz minialbumáról, amely valószínűleg még az év vége előtt megjelenik, és 6-8 szám lesz rajta. És akik átkozzák őt? “Mióta zenélek, mindig voltak, akik kritizáltak. Ilyen emberek mindig lesznek, meg tudom védeni magam. De minek? Csak energiát pazarolok. Vannak sokan, akik örülnek és hálásak. Ők érdemlik meg a figyelmemet. Nem kötelező meghallgatni a zenémet, van elég művész, akit kedvelhettek.” És mi van a Hard With Style-lal, most, hogy Headhunterz visszatért? “A podcast mindig természetes volt számomra. Megcsináljuk a HWS 2.0 verziót, teljesen új formában. Lesz videó és még más is, de az első rész még talán kissé nosztalgikus marad!”

 Még beszélgetünk egy kicsit a közösség egységéről az utolsó percekben. “Széthúzás van, az emberek kisebb csoportokat alkotnak, ami rendben van, de én mindenképpen szeretném az egységesség érzését visszahozni. (…) Hálás vagyok, hogy az emberek nyitott ajtókkal fogadnak, és hozzá akarok járulni a közösség egységéhez.”

True dragonblood never dies — Sárkányvér nem válik vízzé. Üdv újra itthon, Headhunterz!

Ha tetszett, oszd meg a hírt vagy like-old!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.